Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 23. 10:33

Az Athlon tervezője lett az AMD elnöke

Dirk Meyer
Dirk Meyer
[HWSW] Az AMD elnökévé nevezték ki Dirk Meyert, aki eddig a processzorokért felelős üzletágat vezette és rendkívül nagy szerepet játszott a vállalat sikerében. Az elnöki tisztséget is betöltő Hector Ruiz mostantól elnök-vezérigazgatóként és az igazgatótanács elnökeként dolgozik tovább.

"Dirk kulcsszerepet játszott abban, hogy az AMD a processzor-ipar technológiai vezetőjévé vált" -- mondta Hector Ruiz. "A mikroprocesszor-üzletágunk elképesztő fejlődésen ment keresztül, méltán irigy rá az iparág." Meyer rövid nyilatkozata szerint új pozíciója több időt enged Hector Ruiznak, hogy a vállalat vezetésére koncentrálhasson.

Dirk Meyer 1995-ben csatlakozott az AMD-hez, ahol az Athlonon (K7) kezdett dolgozni. 1999-ben kinevezték a processzorokkal foglalkozó részleg főmérnökévé, 2001-ben pedig a vállalat alelnökévé. Mielőtt az AMD-hez került, Meyer a Digital Equipment Corporationnél dolgozott, ahol oroszlánrésze volt az Alpha 21064 és Alpha 21264 mikroprocesszorok kifejlesztésében. Előtte az Intel processzortervező részlegénél állt alkalmazásban. Meyer az Illinois Egyetemen szerezte komputermérnöki végzettségét, a Boston Egyetemen pedig üzemgazdászi oklevelet szerzett.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.