Szerző: Ady Krisztián

2006. január 24. 11:08

DivX kódolású videók a böngészőben

Már Macintosh számítógépekre is elérhető a DivX Networks fejlesztés alatt álló böngésző-kiegészítőjének, pluginjának legújabb bétaváltozata. A plugin segítségével akár közvetlenül a webböngészőkben is megtekinthetők a webszerverekre feltöltött filmek, mindenféle különleges varázslat -- streaming szerverek használata és egyéb komplikált beállítások -- nélkül.

[HWSW] Már Macintosh számítógépekre is elérhető a DivX Networks fejlesztés alatt álló böngésző-kiegészítőjének, pluginjának legújabb bétaváltozata. A plugin segítségével akár közvetlenül a webböngészőkben is megtekinthetők a webszerverekre feltöltött filmek, mindenféle különleges varázslat -- streaming szerverek használata és egyéb komplikált beállítások -- nélkül.

A DivX Labs weboldaláról letölthető, béta állapotú windowsos telepítő Internet Explorer, Firefox, Mozilla, Netscape és Opera böngészők alá telepíti fel a szükséges komponenseket. A plugin működéséről néhány teszvideó segítségével győződhetünk meg. A Mac-es változat Safari, Firefox, Mozilla, Netscape, Opera és Camino böngészők alatt használható.

A plugin használatához szükséges a DivX 6.1.1 kodek is, melyet a DivX Networks oldaláról ingyenesen le lehet tölteni. Az újabb béta számos hibát korrigál, illetve jelentősen javítottak a webes anyagok előtöltésén is. A plugin és a mellékelt kezelési útmutató segítségével bárki elhelyezhet böngészővel megtekinthető DivX filmeket a weboldalán. A plugin linuxos változata hamarosan elérhető lesz.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.