Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

DivX kódolású videók a böngészőben

Ady Krisztián, 2006. január 24. 11:08
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Már Macintosh számítógépekre is elérhető a DivX Networks fejlesztés alatt álló böngésző-kiegészítőjének, pluginjának legújabb bétaváltozata. A plugin segítségével akár közvetlenül a webböngészőkben is megtekinthetők a webszerverekre feltöltött filmek, mindenféle különleges varázslat -- streaming szerverek használata és egyéb komplikált beállítások -- nélkül.

hirdetés
[HWSW] Már Macintosh számítógépekre is elérhető a DivX Networks fejlesztés alatt álló böngésző-kiegészítőjének, pluginjának legújabb bétaváltozata. A plugin segítségével akár közvetlenül a webböngészőkben is megtekinthetők a webszerverekre feltöltött filmek, mindenféle különleges varázslat -- streaming szerverek használata és egyéb komplikált beállítások -- nélkül.

A DivX Labs weboldaláról letölthető, béta állapotú windowsos telepítő Internet Explorer, Firefox, Mozilla, Netscape és Opera böngészők alá telepíti fel a szükséges komponenseket. A plugin működéséről néhány teszvideó segítségével győződhetünk meg. A Mac-es változat Safari, Firefox, Mozilla, Netscape, Opera és Camino böngészők alatt használható.

A plugin használatához szükséges a DivX 6.1.1 kodek is, melyet a DivX Networks oldaláról ingyenesen le lehet tölteni. Az újabb béta számos hibát korrigál, illetve jelentősen javítottak a webes anyagok előtöltésén is. A plugin és a mellékelt kezelési útmutató segítségével bárki elhelyezhet böngészővel megtekinthető DivX filmeket a weboldalán. A plugin linuxos változata hamarosan elérhető lesz.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!