Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 18. 09:29

Sávszélességet emel a Magyar Telekom

A Magyar Telekom februártól megemeli az ADSL-szolgáltatás sávszélességét -- értesült lapunk. Internet-szolgáltatói forrásokból úgy tudjuk, a 4 megabites letöltési sebességet kínáló üzleti csomagok előfizetői február második felében már 6 megabites sebességgel, de változatlan áron szörfözhetnek a világhálón.

[HWSW] A Magyar Telekom februártól megemeli az ADSL-szolgáltatás sávszélességét -- értesült lapunk. Internet-szolgáltatói forrásokból úgy tudjuk, a 4 megabites letöltési sebességet kínáló üzleti csomagok előfizetői február második felében már 6 megabites sebességgel, de változatlan áron szörfözhetnek a világhálón.

A 6 megabites letöltési sebesség már az ADSL-technológia fizikai korlátait feszegeti, ugyanakkor előrevetíti az ADSL2 szolgáltatások megjelenését. Lapunk érdeklődésére a T-Com sajtóosztályán korábban már megerősítették, hogy a vállalat az idén bevezeti az ADSL2 technológiát. A PanTel november közepe óta már kínál üzleti előfizetői részére ADSL2-szolgáltatást a Magyar Telekom hálózatán, a 4 és 6 megabites sebességű üzleti csomagok azonban egyelőre csak Budapest belső kerületeiben érhetők el.

Az ADSL2 technológia előnye, hogy ugyanazt a vezetékes infrastruktúrát használja, mint a jelenleg elterjedt ADSL, csupán a hálózati berendezések némelyikét kell lecserélni a működtetéshez. Az ADSL2 segítségével elérhető letöltési sebesség elérheti a másodpercenkénti 12 megabitet is, vagyis ez a technológia akár már nagyfelbontású (HD) videoanyagok továbbítását is lehetővé teszi. ADSL2+ kódolásra átállással a sávszélesség még tovább növelhető akár 24 megabitesre, ráadásul leállás és üzemszünet nélkül.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.