Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 17. 16:24

Két új nForce4 chipkészlet Intel processzorokhoz

Az NVIDIA ma két új nForce4 alaplapi chipkészletet jelentett be Intel processzorokhoz, az SLI XE és Ultra változatokkal így már háromra bővült a termékcsalád. Amint az nevéből is kitűnik, az SLI XE támogatja két PCI Express grafikus kártya egyidejű használatát, azonban kevesebb extra szolgáltatása miatt kedvezőbb az ára mint az SLI X16 csúcsmodellnek. Az NVIDIA állítása szerint az SLI XE-re épülő alaplapok bolti ára 100 dollár (~20 ezer forint) alatt lesz, így többen megengedhetik maguknak hogy SLI-képes PC-t építsenek.

[HWSW] Az NVIDIA ma két új nForce4 alaplapi chipkészletet jelentett be Intel processzorokhoz, az SLI XE és Ultra változatokkal így már háromra bővült a termékcsalád. Amint az nevéből is kitűnik, az SLI XE támogatja két PCI Express grafikus kártya egyidejű használatát, azonban kevesebb extra szolgáltatása miatt kedvezőbb az ára mint az SLI X16 csúcsmodellnek. Az NVIDIA állítása szerint az SLI XE-re épülő alaplapok bolti ára 100 dollár (~20 ezer forint) alatt lesz, így többen megengedhetik maguknak hogy SLI-képes PC-t építsenek.

Az Ultra változat nem támogat két PCI Express grafikus kártyát, a ráépülő alaplapok az NVIDIA szerint 90 dollár körüli áron lesznek kaphatók. A vállalat közleményében az áll, a két új chipkészletre épülő alaplapok már január végén az üzetekben lesznek a legnagyobb gyártók -- többek között az ECS, MSI, Foxconn, Epox -- kínálatában. Mindkét új nForce4-változat támogatja az Intel legújabb kétmagos asztali processzorait.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.