:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 18. 12:20

Rekordnegyedév a Sony Ericsson mögött

Közzétette negyedik negyedéves eredményeit a Sony Ericsson. A japán-svéd mobiltelefon-gyártó vegyesvállalat az év utolsó hátom hónapjában 16,1 millió készüléket adott el, ami éves szinten 28 százalékos növekedést és új rekordot jelentett a vállalat történetében.

[HWSW] Közzétette negyedik negyedéves eredményeit a Sony Ericsson. A japán-svéd mobiltelefon-gyártó vegyesvállalat az év utolsó hátom hónapjában 16,1 millió készüléket adott el, ami éves szinten 28 százalékos növekedést és új rekordot jelentett a vállalat történetében.

A Sony Ericsson negyedéves árbevétele 2,31 milliárd euró volt, ez 15 százalékkal múlta felül a megelőző év azonos negyedévének adatát. Az adózás előtti eredmény 206 millió euró, a nettó eredmény pedig 144 millió euró volt, ez egy év alatt 66, illetve 89 millió eurós növekedésnek felel meg. Rendkívül erős volt a kereslet az év közepén piacra került Walkman telefonok iránt, a zenelejátszásra kihegyezett mobilokból az év végéig 3 millió darabot értékesített a Sony Ericsson, ez háromszor magasabb az elemzői becsléseknél. A vállalat kínálatában már négy Walkman-telefon szerepel, köztük a harmadik generációs mobilhálózatokon is használható W900.

"Ez a negyedév ismét kedvező volt a Sony Ericsson számára, és lehetővé tette, hogy nagy lendülettel fejezzük be az évet" -- mondta az eredmények kapcsán Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép kelet európai igazgatója. "Már látjuk a korábban a kutatás–fejlesztésbe eszközölt beruházásaink eredményét, hiszen ennek köszönhetően bővíthettük termékválasztékunkat, és új termékeink, például a Walkman telefoncsalád, igen sikeresek lettek a fogyasztók körében. Mindeközben 2005-ben a Sony Ericsson márkanév fejlesztésére szánt beruházásaink egyre biztosabbá teszik piaci pozíciónkat."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.