Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 16. 15:48

A Lufthansa 50 repülőgépéről érhető már el az internet

A Lufthansa FlyNet 2004 májusa óta állandó része a tengerentúli járatokon nyújtott szolgáltatásoknak, mostanra pedig már 50 repülőgépet szereltek fel a fedélzeti szélessávú internet-szolgáltatáshoz szükséges eszközökkel. Ennek köszönhetően a Lufthansa rendelkezik a világ legnagyobb, internet kapcsolattal felszerelt repülőgép-flottájával. Jövő év végéig a teljes tengerentúli járathálózaton, azaz több mint 80 repülőgépen teszik elérhetővé a FlyNet szolgáltatást.

[HWSW] A Lufthansa FlyNet 2004 májusa óta állandó része a tengerentúli járatokon nyújtott szolgáltatásoknak, mostanra pedig már 50 repülőgépet szereltek fel a fedélzeti szélessávú internet-szolgáltatáshoz szükséges eszközökkel. Ennek köszönhetően a Lufthansa rendelkezik a világ legnagyobb, internet kapcsolattal felszerelt repülőgép-flottájával. Jövő év végéig a teljes tengerentúli járathálózaton, azaz több mint 80 repülőgépen teszik elérhetővé a FlyNet szolgáltatást.

Január 23-tól ráadásul a a Lufthansa utasai négy üzleti hírcsatorna, a BBC World, a CNBC, a Euronews és az MSNBC adásait is nézhetik a repülőgépek fedélzetén a szélessávú internetkapcsolaton keresztül. További jó hírt jelent a légiutasok számára, hogy csökkent a FlyNet szolgáltatás ára, 9,95 dollár helyett az eddigi 30 perc helyett 1 órát lehet internetezni, 26,95 dollárért pedig egész napos hozzáférés vásárolható, amely nem csak egy járaton, hanem átszállás esetén akár több járaton is érvényes.

A tengerentúli repülőút hosszú ideje alatt is elérhető internet elsősorban a munkájukat végzők számára előnyös. A sokszor 12 órát meghaladó folyamatos repülés során hasznos lehet az e-mailen vagy akár videokonferencián keresztüli kapcsolattartás, a megérkezéskor szükséges információ begyűjtése, a vállalati információs portálhoz és virtuális magánhálózathoz való hozzáférés. Esetleg egyszerűen csak az aktuális mozi- és játékelőzetesekre kíváncsi valaki, vagy barátaival szeretne csevegni.

A Connexion by Boeing által biztosított FlyNet internetszolgáltatás geostacionárius műholdas kommunikáció során valósulhat meg. A geostacionárius pálya a Földtől mintegy 36 ezer kilométerre található. Az ezen a pályán stabilan keringő tárgyak, elsősorban kommunikációs műholdak mindig a bolygó egy bizonyos része felett találhatóak, így alkalmasak a folyamatos kapcsolat fenntartására. A hozzáférés maximális sávszélessége letöltéskor 5 Mbit másodpercenként, míg feltöltéskor 1 Mbitet tesz ki, a sávszélesség természetesen megoszlik a gépen internetező felhasználók között. Vezeték nélküli, Wi-Fi szabvány szerinti kapcsolat működik az összes kabinban, az ülésekben pedig Ethernet-csatlakozók találhatók.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.