Szerző: Bizó Dániel

2006. január 13. 15:18

Jön a BenQ: 30 új mobiltelefon idén

[DigiTimes/HWSW] Az egyesek által tajvani Apple becenévvel illetett BenQ (benkjú) idén több mint 50 millió mobiltelefon eladását tervezi, amivel a legnagyobbak élmezőnye után ered, és körülbelül 6 százalékos részesedésre jogosítja fel majd, amennyiben megvalósul.

[DigiTimes/HWSW] Az egyesek által "tajvani Apple" becenévvel illetett BenQ (benkjú) idén több mint 50 millió mobiltelefon eladását tervezi, amivel a legnagyobbak élmezőnye után ered, és körülbelül 6 százalékos részesedésre jogosítja fel majd, amennyiben megvalósul.

A BenQ nagyra törő ambíciókkal tavaly megvásárolta a német Siemenstől annak veszteségekkel küszködő mobilgyártó részlegét, és jogosult márkanevének 2010-ig való használatára. A BenQ jelenleg Tajvan legnagyobb mobilgyártója, több márka beszállítója is, ugyanakkor saját márkájának felépítésére, megismertetésére nagy erőket összpontosít, saját név alatt forgalmaz mp3-lejátszókat, notebookokat, LCD-monitorokat, optikai olvasókat, kivetítőket is.

Céljait 30 új modellel akarja elérni, amelyeket mind idén mutat majd be. Ezeket a készülékeket a mérnökök egyre növekvő hada álmodja valósággá. A Siemenstől átvett több mint 800 német mérnökön kívül Tajvanon és Kínában is egyenként 500-600 embert foglalkoztat mobiltelefonos kutatás-fejlesztéssel, amely létszámot 1000-1000 főre tervez bővíteni. Az első olyan Siemens mobilok, amelyek már a BenQ irányítása alatt lettek kifejlesztve, idén érkezhetnek Magyarországra.

A BenQ globális fogyasztói elektronika-márkaként kíván sikereket elérni, ahol a stílusosságra, esztétikára is nagy hangsúly kerül, a használat pedig legyen élmény az embereknek. Ezt neve is magában foglalja, amely a Bringing Enjoyment and Quality to life mottó mozaikszava. A vállalat korábban az Acer vállalatcsoport tagja volt, azonban egy önfeldarabolást (fókuszálás) követően azóta már gyakorlatilag kereszttulajdonosi viszony sincs.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról