Szerző: Ady Krisztián

2006. január 10. 16:08

Egy évet csúszik a Windows XP harmadik szervicsomagjának megjelenése?

Bár a Microsoft eddig hozzávetőleges időpontot sem közölt, a jobban értesültek arra számítottak, hogy idén, akár rövidesen a Vista megjelenését követően elérhető lesz a Windows XP operációs rendszer következő, harmadik szervicsomagja. A Microsoft weboldalán megjelent útiterv szerint azonban ez súlyos tévedésnek bizonyult: az SP3 megjelenése a jelenlegi tervek szerint csupán 2007 második félévében esedékes.

[HWSW] Bár a Microsoft eddig hozzávetőleges időpontot sem közölt, a jobban értesültek arra számítottak, hogy idén, akár rövidesen a Vista megjelenését követően elérhető lesz a Windows XP operációs rendszer következő, harmadik szervicsomagja. A Microsoft weboldalán megjelent útiterv szerint azonban ez súlyos tévedésnek bizonyult: az SP3 megjelenése a jelenlegi tervek szerint csupán 2007 második félévében esedékes.

A korábbi pletykák, információk szerint a Windows Vista megjelenése miatt a Windows XP operációs rendszer harmadik szervizcsomagja -- érthetően alacsonyabb prioritása miatt -- csak a nyár végén, vagy az ősz elején lett volna elérhető, ez a becslés azonban túlságosan optimista volt, ehhez az időponhoz képest még legalább egy évet várni kell majd az új rendszerfrissítésre.

A fejlesztők frissítik a Windows XP biztonsági központját, mely nem csak a vírusvédelmet, a tűzfalat és az automatikus frissítéseket figyeli majd, hanem az addig végleges formába öltöző Microsoft Antispyware, azaz Microsoft Defender kémprogramok ellen küzdő szoftvert is. Az SP3-ban tovább javítják az integrált tűzfal képességeit is.

Az újdonságok sorát tovább bővíthetjük a WPA 2.0 vezeték nélküli hálózati titkosítás támogatásának beépítésével, illetve a .NET framework 2.0-ás változatával is. A harmadik szervizcsomag természetesen nem csak ezeket a friss komponenseket, hanem minden addig megjelenő biztonsági és alkalmazásfrissítést is tartalmazni fogja.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.