Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 11. 15:23

Alkalmazás-menedzsment szakirány indul a BMF-en

Együttműködési megállapodást kötött a HP Magyarország és a BMF Neumann János Informatikai Főiskolai Kara, amely széles körű szakmai együttműködést alapoz meg a főiskola és a HP között és kiterjed az infrastruktúra-menedzsment, webes alkalmazás-menedzsment, IT-, és üzleti szolgáltatás-menedzsment, jogosultságmenedzsment és konfiguráció-menedzsment területekre.

[HWSW] Együttműködési megállapodást kötött a HP Magyarország és a BMF Neumann János Informatikai Főiskolai Kara, amely széles körű szakmai együttműködést alapoz meg a főiskola és a HP között és kiterjed az infrastruktúra-menedzsment, webes alkalmazás-menedzsment, IT-, és üzleti szolgáltatás-menedzsment, jogosultságmenedzsment és konfiguráció-menedzsment területekre.

"A trendeknek megfelelően a kar oktatásában egyre nagyobb teret kap az alkalmazás-menedzsment és alkalmazás-szolgáltatás elméletének és gyakorlatának korszerű oktatása" -- mondta Dr. Sima Dezső, a Neumann János Informatikai Főiskolai Kar főigazgatója. "Ezért a kar a tervezett mérnök- informatikus mesterképzésében 2006 őszén alkalmazás-menedzsment szakirány létesítésére készül, de már ez előtt is elindítja a bevezető kurzusokat az alapképzés keretében." A stratégiai együttműködés illeszkedik a már létrejött, illetve a közeljövőben létrehozni szándékozott más kompetenciaközpontok tevékenységéhez is.

A kooperatív képzésben részt vevő hallgatók a gyakorlatban ismerkedhetnek meg a HP termékeivel, filozófiájával és eljárásaival és diplomamunka témájukat is ezzel kapcsolatban készítik el. A HP mindehhez tartalmi segítséget, azaz folyamatos konzultációt és továbbképzési lehetőséget biztosít a Kar oktatói részére. A HP a működéshez szükséges HP OpenView szoftverpark kieépítésében és oktatási anyagok létrehozásában is közreműködik. A pénzügyi támogatás formái az innovációs és szakképzési alap, ösztöndíjak, kedvezményes tréningek és a szoftverlicencekhez adott kedvezmények.

A kompetenciaközpont célja a legkorszerűbb alkalmazás-menedzsment technológiák folyamatos beáramoltatása a karon folyó informatikus-képzésbe, illetve hogy a központ révén a kar tevékenyen részt tudjon vállalni kapcsolódó kutatás-fejlesztési feladatok megoldásában is a világszintű HP OpenView University Association program keretében.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.