Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 5. 16:22

NOD32: bárki által telepíthető, ingyenes javítás a WMF-hibára

A NOD32 antivírus rendszert gyártó ESET bejelentette, hogy a heurisztikus felismerést is tartalmazó ThreatSense technológiának köszönhetően vírusvédelmi megoldása frissítés nélkül is védelmet biztosít a WMF fájlok biztonsági hibájának kihasználása ellen. A NOD32 -- a független AV-Test.org tesztjei szerint -- mind a 73 vizsgált WMF biztonsági hiba ellen képes megelőző védelmet nyújtani.

[HWSW] A NOD32 antivírus rendszert gyártó ESET bejelentette, hogy a heurisztikus felismerést is tartalmazó ThreatSense technológiának köszönhetően vírusvédelmi megoldása frissítés nélkül is védelmet biztosít a WMF fájlok biztonsági hibájának kihasználása ellen. A NOD32 -- a független AV-Test.org tesztjei szerint -- mind a 73 vizsgált WMF biztonsági hiba ellen képes megelőző védelmet nyújtani.

Az ESET szerint a történtek azt is bizonyítják, hogy kizárólag a heurisztikus technológiát alkalmazó vírusvédelmi szoftverek nyújtanak megfelelő védelmet az internetezők számára. A megelőző heurisztikus érzékelés nélkül a felhasználóknak ugyanis mindig meg kell várniuk víruskereső szoftverük frissítését, így kritikus rés nyílik rendszerük védelmében, amely órákig, vagy akár napokig is fennállhat.

A gyártó ezzel egyidejűleg egy olyan javítást is közzétett, melyet a más antivírus termékek felhasználói tölthetnek le. Mivel a Microsoft a hivatalos javításokat minden hónap második keddjén adja ki, ezért a problémára jelenleg csupán a külső gyártók hasonló megoldásai nyújtanak védelmet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról