Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 5. 09:23

Új Flash lejátszó és fejlesztőkészlet mobil eszközökhöz

Az Adobe Systems bejelentette a Macromedia Flash Lite 2 és a Macromedia Flash Player SDK 7 elérhetőségét. Előbbi a mobil és más, nem-PC eszközökre szánt Flash Player új kiadása, a Flash Player SDK 7 pedig a szórakoztató-elektronikai eszközökre optimalizált technológia, amely lehetővé teszi a elektronikai gyártók, rendszerintegrátorok és fejlesztők számára, hogy a Flash animációkat támogató készülékeket hozzanak létre.

[HWSW] Az Adobe Systems bejelentette a Macromedia Flash Lite 2 és a Macromedia Flash Player SDK 7 elérhetőségét. Előbbi a mobil és más, nem-PC eszközökre szánt Flash Player új kiadása, a Flash Player SDK 7 pedig a szórakoztató-elektronikai eszközökre optimalizált technológia, amely lehetővé teszi a elektronikai gyártók, rendszerintegrátorok és fejlesztők számára, hogy a Flash animációkat támogató készülékeket hozzanak létre.

A Flash Lite 2 és a Flash Player SDK 7 segítségével az eszközgyártók és szolgáltatók változatos, testreszabható felhasználói felületeket biztosíthatnak a különböző eszközökon és operációs rendszereken. A gyártó állítása szerint a Flash Lite 2 és a Flash Player SDK 7 csökkenti a telepítési költségeket, és a konkurens megoldásoknál háromszor vagy akár ötször gyorsabban is képes tartalmat és felületeket szolgáltatatni.

A Flash Lite 2 és a Flash Player SDK 7 verziókon futó eszközök megjelenése még idén várható. A világ legnagyobb eszközgyártói közül többen, egyebek mellett a Nokia, a Samsung, a Sony Ericsson, a Kodak, a Reigncom és mások is szállítanak már a Flash technológiát támogató mobiltelefonokat és szórakoztatóelektronikai eszközöket. A Flash-t támogató mobil eszközök száma az elmúlt év során háromszorosára nőtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról