Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 5. 09:51

Mától kapható az első Windows-alapú Palm

A mai naptól kapható a Palm első windowsos készüléke, a Treo 700w okostelefon, amely egyelőre csak a Verizon Wireless mobilszolgáltató kínálatában érhető el, új előfizetéssel 400 dollárért (~82 ezer forintért). A készüléket még szeptemberben jelentette be a Palm és a Microsoft, mint egy hosszú távú együttműködés kezdetét. A Palm a továbbaikban sem hagy fel a Palm OS-alapú mobil eszközök gyártásával.

[HWSW] A mai naptól kapható a Palm első windowsos készüléke, a Treo 700w okostelefon, amely egyelőre csak a Verizon Wireless mobilszolgáltató kínálatában érhető el, új előfizetéssel 400 dollárért (~82 ezer forintért). A készüléket még szeptemberben jelentette be a Palm és a Microsoft, mint egy hosszú távú együttműködés kezdetét. A Palm a továbbaikban sem hagy fel a Palm OS-alapú mobil eszközök gyártásával.

Elemzők véleménye szerint a Microsoft operációs rendszerét futtató mobil eszközök révén a Palm nagyobb érdeklődést válthat ki a vállalati ügyfelekből, ugyanis ezek a termékek egyszerűbben, könnyebben illeszthetők a már meglevő Microsoft-alapú infrastruktúrához. A vállalati felhasználásra szánt mobil eszközök piaca szakértők szerint komoly növekedés előtt áll, egyre több cég szereli fel dolgozóit olyan kézigépekkel, mobiltelefonokkal, amelyekről elérhetők a vállalati adatok, adatbázisok, hálózatok.

A Treo 700w-ben 1,3 megapixeles kamera kapott helyet, a beépített memória csupán 128 megabájtos, de SD kártyákkal bővíthető. A színes kijelző felbontása 240x240 pixel. A mobiltelefon külseje nem nagyon tér el a korábbi generációs Treo 650-étől, csupán némileg keskenyebb, gömbölyűbb annál, és a billentyűk formája is más. A készülék lelke egy 312 MHz-es Intel XScale processzor.

A Treo 700w operációs rendszere a Windows Mobile 5.0, a gép előre telepítetten tartalmaz számos Microsoft-alkalmazást, köztük a mobil Internet Explorert, a mobil Office-t és Outlookot, MSN Messengert és Media Playert. A Treo 700w nem csak CDMA hálózatokon használható, hanem a Verizon szupergyors EV-DO hálózatához is képes csatlakozni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról