Szerző: Ady Krisztián

2006. január 4. 12:09

A Vodafone-nál debütál a Samsung első HSDPA mobiltelefonja

A Samsung Electronics bejelentette, hogy az első HSDPA mobil adatátviteli technológiát támogató mobiltelefonja -- közös együttműködésük keretében -- kizárólag a Vodafone kínálatában jelenik majd meg. A Qualcomm chipjeivel szerelt készüléket a vártnál korábban, már a holnap megnyíló Consumer Electronics Show rendezvényen is bemutatják, Las Vegasban.

[HWSW] A Samsung Electronics bejelentette, hogy az első HSDPA mobil adatátviteli technológiát támogató mobiltelefonja -- közös együttműködésük keretében -- kizárólag a Vodafone kínálatában jelenik majd meg. A Qualcomm chipjeivel szerelt készüléket a vártnál korábban, már a holnap megnyíló Consumer Electronics Show rendezvényen is bemutatják, Las Vegasban.

A HSDPA (high-speed downlink packet access) a WCDMA, a mobilkommunikáció harmadik generációjának némileg továbbfejlesztett változata. A HSDPA valódi alternatívát nyújthat a vonalas, fix bekötésű interneteléréssel szemben. A mobilelőfizetők HSDPA modemek vagy mobilkészülékek segítségével egyszerűen elérhetik a vállalati hálózatokat, nagy e-maileket és adatállományokat küldhetnek és fogadhatnak. A gyors adatátvitelt biztosító technológiával egy átlagos zeneszám letöltési ideje már kezdetben mindössze 10-20 másodpercre csökkenhet.

"Együttműködésünk eredményeként olyan csúcsminőségű mobiltelefonokat kínálunk majd a fogyasztóknak, mellyel új távlatokat nyitunk számukra a 3G szolgáltatások történetében" -- mondta a Vodafone marketingigazgatója, Peter Bamford. A HSDPA mobil adatátviteli technológia tesztelése jelenleg is zajlik a hazai harmadik generációs hálózattal lefedett területeken, a T-Mobile mellett a Pannon GSM is teszteli ezt a technológiát.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.