:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 4. 15:23

Áremelkedés várható a memóriapiacon

A memóriagyártók a kialakult hiány miatt 3-5 százalékkal emelnék a DDR és DDR2 chipek árát -- derül ki a DRAMeXchange adataiból. Az oldal szerint decemberben és januárban is erősebb volt a kereslet a várakozásoknál, főleg miután a gyártók novemberben némileg visszafogták a DDR2 lapkák termelési volumenét, miután hiány alakult ki a támogató Intel alaplapi chipkészletekből.

[HWSW] A memóriagyártók a kialakult hiány miatt 3-5 százalékkal emelnék a DDR és DDR2 chipek árát -- derül ki a DRAMeXchange adataiból. Az oldal szerint decemberben és januárban is erősebb volt a kereslet a várakozásoknál, főleg miután a gyártók novemberben némileg visszafogták a DDR2 lapkák termelési volumenét, miután hiány alakult ki a támogató Intel alaplapi chipkészletekből.

A chipkészletekből kialakult hiány azonban ma már a múlté, a chipgyártók azonban nem tudtak elég gyorsan reagálni az igények változására, így jelenleg mind a DDR, mind a DDR2 chipek iránt túlkereslet tapasztalható. A DRAMeXchange szerint a kereslet a kínai újév kezdetéig --2006. január 29. --folyamatosan nő majd, ami az árak további emelkedéséhez vezethet. Az emelkedésre régóta lehetett számítani, mivel december elején a memóriachipek ára történelmi mélypontot ért el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.