Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 3. 15:51

Licencmegállapodást kötött az AMD és a Rambus

A Rambus ma bejelentette, hogy öt évre szóló licencmegállapodást kötött az AMD-vel, amely kiterjed a Rambus DDR2, DDR3, PCI Express, FB-DIMM és XDR vezérlőkkel kapcsolatos szabadalmaira. A közleményben olvashatók szerint a megállapodás pénzügyi részletei titkosak, de a Reuters úgy tudja, az AMD 75 millió dollárt fizet a Rambusnak a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogokért. A megállapodás hírére a Rambus-részvények árfolyama 11 százalékkal emelkedett.

[HWSW] A Rambus ma bejelentette, hogy öt évre szóló licencmegállapodást kötött az AMD-vel, amely kiterjed a Rambus DDR2, DDR3, PCI Express, FB-DIMM és XDR vezérlőkkel kapcsolatos szabadalmaira. A közleményben olvashatók szerint a megállapodás pénzügyi részletei titkosak, de a Reuters úgy tudja, az AMD 75 millió dollárt fizet a Rambusnak a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogokért. A megállapodás hírére a Rambus-részvények árfolyama 11 százalékkal emelkedett.

Amint az ismert, az AMD processzorai integrált memóriavezérlőt tartalmaznak és jelenleg a DDR memóriákat támogatják, de a vállalat tervei szerint a második negyedév elején érkezhetnek a DDR2-t támogató chipek. Az AMD elsőként az asztali Sempron, Athlon 64, X2 és FX, valamint az egyprocesszoros munkaállomásokba és szerverekbe szánt Opteron 100 sorozatú lapkáinál vezeti be a DDR2 memóriák támogatását.

Az új AMD processzorok új foglalatba illeszkednek majd, így használatukhoz új alaplapok lesznek szükségesek. Az új foglalatba illeszkedő AMD chipek a DDR2 memóriák támogatása mellett olyan új képességeket is felvonultatnak majd, mind a Pacifica hardveres virtualizációs technológia, bár nem kizárt, hogy üzletpolitikai megfontolásokból ezt csak a felsőbb kategóriás, drágább processzorokban aktiválja majd az AMD.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.