:

Szerző: Ady Krisztián

2006. január 3. 11:08

Kétszemű kompakt digitális fényképezőgép a Kodaktól

Különleges, két objektívvel ellátott kompakt digitális fényképezőgépet mutat be a Consumer Electronics Show rendezvényen a Kodak. Az EasyShare V570 fényképezőgépen az 5x-os optikai zoomra képes zoombobjektív mellett egy különálló, (35 mm-es gépnél) 23 mm-es fókusztávolságot biztosító, széleslátószögű objektívet is találhatunk.

[HWSW] Különleges, két objektívvel ellátott kompakt digitális fényképezőgépet mutat be a Consumer Electronics Show rendezvényen a Kodak. Az EasyShare V570 fényképezőgépen az 5x-os optikai zoomra képes zoombobjektív mellett egy különálló, (35 mm-es gépnél) 23 mm-es fókusztávolságot biztosító, széleslátószögű objektívet is találhatunk.

Az 5 megapixeles képek készítésére alkalmas fényképezőgép nagyméretű, 2,5 hüvelykes kijelzővel, 32 megabájtnyi beépített memóriával rendelkezik. Az állóképek mellett VGA felbontású, 30 kép/másodperc sebességű MPEG4 videoklipek készítésére is képes. A 23 mm-es széleslátószögű lencse panorámafotók készítésére különösen alkalmassá teszi a készüléket, mely három elkészített képből automatikusan képes egy darab, 180 fokos látószöget felölelő panorámaképet készíteni.

A digitális képstabilizátorral ellátott és az elmosódott képek felismerésére is megtanított digitális fényképezőgép 22 különböző előre beállított üzemmóddal könnyíti meg az amatőr fotósok dolgát. A készülék kapacitása Secure Digital és MultiMedia Card memóriakártyákkal növelhető. A Kodak EasyShare V570 január végétől lesz kapható 400 dolláros, körülbelül 85 ezer forintos ajánlott végfelhasználói áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.