Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 2. 10:44

Kitüntették az iPod formatervezőjét

[News.com] Királyi kitüntetésben részesült az Apple legendás MP3-játszójának, az iPodnak a formatervezője: a brit Jonathan Ive pénteken kapta meg a Commander of the Most Excellent Order of the British Empire címet, amely a harmadik legmagasabb fokozatú lovagi kitüntetés a szigetországban.

[News.com] Királyi kitüntetésben részesült az Apple legendás MP3-játszójának, az iPodnak a formatervezője: a brit Jonathan Ive pénteken kapta meg a "Commander of the Most Excellent Order of the British Empire" címet, amely a harmadik legmagasabb fokozatú lovagi kitüntetés a szigetországban.

Ive 13 éve dolgozik az Apple-nél és az iPod mellett olyan termékek formaterve köthető még a nevéhez, mint az iMac asztali gép, valamint az iBook és a Powerbook noteszgépek. A szakember a newcastle-i egyetemen tanult formatervezést, első munkahelyén, a londoni Tangerine-nál még szerszámokat és mosogatókat tervezett. Ive 1992-ben igazolt az Apple-höz és 1996-ban lett a vállalat designer-csapatának irányítója. Az Apple formatervezői Ive vezetésével az évek során számos díjat nyertek.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.