Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Felvásárlással erősít a hálózati menedzsment terén az IBM

Bodnár Ádám, 2005. december 23. 11:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[News.com/HWSW] Az IBM bejelentette, hogy 865 millió dollár készpénzért felvásárolja a hálózati menedzsmenttel foglalkozó Micromuse vállalatot. Az akvizícóval a Nagy Kék a Tivoli szoftver-portfolióját kívánja megerősíteni.

hirdetés
[News.com/HWSW] Az IBM bejelentette, hogy 865 millió dollár készpénzért felvásárolja a hálózati menedzsmenttel foglalkozó Micromuse vállalatot. Az akvizícóval a Nagy Kék a Tivoli szoftver-portfolióját kívánja megerősíteni.

A Micromuse termékei a vállalatok IP-alapú adat-, hang- és videohálózatainak menedzsmentjéhez nyújtanak segítséget. A cégnek világszerte több mint 1800 ügyfele van, köztük az America Online és a British Telecom. A Micromuse a legutóbbi pénzügyi évét 160,8 millió dollár bevétel mellett 3,83 millió dollár nettó veszteséggel zárta. Az akvizíciós ügylet várhatóan az első negyedév során zárul le, azután a Micromuse az IBM Tivoli divíziójának részeként működik tovább.

"A Micromuse és az IBM Tivoli kombinációjával a vállalatok egyszerűbben menedzselhetik a kifinomult informatikai környezetüket, vezethetnek be új szolgáltatás-menedzsment megoldásokat és hálózati szolgáltatásokat" -- mondta Al Zollar, az IBM Tivoli részleg vezetője, aki leszögezte, hogy a Micromuse jelenlegi termékei a továbbiakban is elérhetőek maradnak.

Az IBM a héten egy másik felvásárlásról is beszámolt, a Nagy Kék megvette a Java-portleteket fejlesztő eszközökkel foglalkozó, magánkézben levő Bowstreet vállalatot. A Bowstreet a későbbiekben a Lotus Workplace részeként él majd tovább.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.