:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 13. 14:00

A Mozilla beismerte a Firefox 1.5 hibáját

A Firefox fejlesztését koordináló Mozilla Alapítvány beismerte, hogy a böngésző legújabb, 1.5-ös változatában hiba van, azt azonban tagadták, hogy ez kritikus biztonsági rés lenne, vagy hogy az alkalmazást lefagyasztaná. A problémára a múlt héten derült fény, eleinte úgy tűnt hogy a biztonsági rés akár puffertúlcsorduláson alapuló támadások indítására is alkalmas lehet.

[HWSW] A Firefox fejlesztését koordináló Mozilla Alapítvány beismerte, hogy a böngésző legújabb, 1.5-ös változatában hiba van, azt azonban tagadták, hogy ez kritikus biztonsági rés lenne, vagy hogy az alkalmazást lefagyasztaná. A problémára a múlt héten derült fény, eleinte úgy tűnt hogy a biztonsági rés akár puffertúlcsorduláson alapuló támadások indítására is alkalmas lehet.

A probléma a már meglátogatott weboldalak adatait tároló history.dat fájl kezelésével kapcsolatos, amennyiben ennek mérete 10,5 megabájt fölé nő, a Firefox nem tudja rendesen megnyitni az állományt és úgy viselkedik mintha lefagyott volna. A Mozilla Alapítvány szerint azonban szó sincs lefagyásról, csak túl sok időt vesz igénybe a megnyitás. A fejlesztők szerint a hiba nem kritikus és a lassú induláson kívül semmilyen más gondot nem okoz. A problémát a history.dat állomány törlésével egyszerűen ki lehet javítani.

A böngésző fejlesztői mindazonáltal már dolgoznak a javításon, amely várhatóan a januárban vagy februárban megjelenő első nagyobb Firefox-frissítés részeként települhet majd a felhasználók számítógépeire. Amint az ismert, a Firefox 1.5 már nem csak figyelmeztet a frissítések megjelenésére, hanem automatikusan telepíti is azokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.