Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 7. 17:37

Oracle-támogatás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek

Együttműködési megállapodást írt alá az Oracle Hungary és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, amelynek keretében a vállalat ösztöndíjat alapít, kutatás-fejlesztési munkákban működik együtt az egyetemmel és támogatja az intézményben folyó oktatás fejlesztését, mindezt évi tízmillió forintos nagyságrendben. Az együttműködés eredményeképp az egyetem javíthatja a képzés színvonalát, illetve versenyképesebbé teheti azt, a vállalat pedig jól képzett szakemberekhez juthat.

[HWSW] Együttműködési megállapodást írt alá az Oracle Hungary és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, amelynek keretében a vállalat ösztöndíjat alapít, kutatás-fejlesztési munkákban működik együtt az egyetemmel és támogatja az intézményben folyó oktatás fejlesztését, mindezt évi tízmillió forintos nagyságrendben. Az együttműködés eredményeképp az egyetem javíthatja a képzés színvonalát, illetve versenyképesebbé teheti azt, a vállalat pedig jól képzett szakemberekhez juthat.

A megállapodás értelmében a vállalat megalapítja az "Oracle ösztöndíjat", amelyet a BME egy oktatója, kutatója vagy PhD hallgatója kaphat meg minden évben. A vállalat emellett támogatja a BME hallgatóinak szakmai fejlődését, így például diplomaterveket, TDK témákat ír ki, és ezekhez vállalati konzulenseket javasol. Az egyetem az Oracle által megrendelt témákban kutatásokat végez, és a vonatkozó jogszabályok által adott korlátok között információt nyújt a BME-n folyó, az Oracle tevékenységét érintő oktatási-kutatási eredményekről.

Az együttműködésben részt vesz a Simonyi Károly Szakkollégium is annak érdekében, hogy a projektekbe a hallgatók minél szélesebb körét lehessen bevonni. A Szakkollégium lehetőséget nyújt a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói számára az egyetemi tanulmányokon felül további szakmai tudás megszerzésére, tanfolyamain a rendes egyetemi képzést jól kiegészítő elméleti és főként gyakorlati ismeretekre tehetnek szert a résztvevők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról