:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 25. 09:37

Új funkciókkal bővült az Oracle Enterprise Manager

Az Oracle bejelentette az Oracle Enterprise Manager 10g második verzióját, amely számos új felügyeleti, működésfigyelési és automatikus konfigurálási funkcióval egyszerűsíti az alkalmazások, szolgáltatások és infrastruktúrakomponensek telepítését és használatát a grid computing környezetekben.

[HWSW] Az Oracle bejelentette az Oracle Enterprise Manager 10g második verzióját, amely számos új felügyeleti, működésfigyelési és automatikus konfigurálási funkcióval egyszerűsíti az alkalmazások, szolgáltatások és infrastruktúrakomponensek telepítését és használatát a grid computing környezetekben.

"Az Oracle Enterprise Manager 10g második változata túllép az Oracle termékek körén, és más szállítók köztesszoftvereinek felügyeletéről, működésének figyelésétől is gondoskodik. Ezzel átfogó megoldást kínál az operációs rendszertől az alkalmazások szintjéig terjedően az összes komponens felügyeletére" -- hangsúlyozta Tim Grieser, az IDC alelnöke.

Az új verzióban található Oracle Grid Control komponens, amely az Oracle Enterprise Manager rendszerfelügyeleti termékcsalád legismertebb tagja, most már az Oracle-alapú gridekben működő nem Oracle-termékek működését is felügyeli. Az Oracle Grid Controllal a rendszergazdák könnyen kezelhető webes konzolról követhetik a rendszerek pillanatnyi teljesítményét, és felügyelhetik működésüket.

A szoftver új verziójának továbbfejlesztett automatikus konfigurálási funkcióival megbízhatóbban telepíthetők az új rendszerek: bevizsgált és hitelesített szoftverképeket (image) lehet készíteni, ezeket egy szoftverkép-könyvtárban lehet tárolni, és telepítésük a könyvtárra való közvetlen hivatkozással történik. A telepített szoftver folyamatos aktualizálásáról a referenciapéldányokon alapuló hivatkozásos patchelési mechanizmus gondoskodik.

Az Oracle Grid Control új "nyersvaskiosztási" funkcióival a rendszergazdák igény szerint csoportosíthatják át a Linux-kiszolgálókat, a rajtuk működő operációs rendszer példányokat közvetlenül szinkronban tartva a központi szoftverkép-könyvtárral. Azoknál a szervezeteknél, ahol a vállalati gridet egységesen Linuxra alapozták, az Oracle Grid Control szabályozza és folyamatosan aktualizálja a teljes alaptechnológiai infrastruktúrát, így kevésbé van szükség más gyártók rendszerfelügyeleti eszközeire.

Az Oracle Grid Control most még több informatikai infrastruktúraelemet támogat, köztük alkalmazásszervereket, tűzfalakat, operációs rendszereket, terheléskiegyenlítő eszközöket és tárolórendszereket. A termék második változatának új felügyeleti beépülő moduljai a nem Oracle-termékek működésének figyelését és diagnosztizálását is lehetővé teszik, mint a BEA WebLogic, F5 Networks BIG-IP Server Load Balancer, IBM WebSphere, illetve a NetApp hálózati tárolórendszerei, de további beépülő modulok megjelenése is várható, például a beépített tűzfalfunkciókat kínáló Check Point Software VPN-1 Pro és a Juniper Networks tűzfalakhoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.