:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 24. 10:13

Már csak a bolti ár kétszereséért lehet Xbox 360-at venni

A megjelenést követő felhajtásban szinte órák alatt elfogytak az Xbox 360 konzolok az amerikai boltok polcairól, azok a szerencsések, akik rá tudták tenni a kezüket egy vagy több példányra, most az eBay aukciós portálon próbálnak extraprofitra szert tenni: sikerrel.

[HWSW] A megjelenést követő felhajtásban szinte órák alatt elfogytak az Xbox 360 konzolok az amerikai boltok polcairól, azok a szerencsések, akik rá tudták tenni a kezüket egy vagy több példányra, most az eBay aukciós portálon próbálnak extraprofitra szert tenni: sikerrel.

Az eBay szóvivője a Reutersnek elmondta, hogy a konzol keddi bemutatását követő másfél napban már közel 8 ezer Xbox 360 cserélt gazdát az aukciós portálon, az átlagos eladási ár 786 dollár volt, ez a konzol bolti árának mintegy kétszerese. A boltban 299 dollárba kerülő Xbox 360 alapváltozatok az eBayen 500-700 dollárért cseréltek gazdát, a 399 dolláros prémium csomagok licitje pedig 700-900 dollár között ért véget.

Persze könnyen lehet, hogy nem csak a konzolok cseréltek gazdát, hanem játékok és perifériák is a megegyezések részét képezték, mindazonáltal egészen biztos, hogy a szemfüles eladók fejenként többszáz dollárt kaszáltak. Persze voltak olyanok is, akik túl magasra lőtték be az árat és ezért hoppon maradtak, egy eladó például nem szégyellt 1200 dollárt kérni az Xbox 360-jáért, nála senki nem érdeklődött a portéka iránt.

Az óriási kereslet mellett sajnos rossz hírek is érkeznek az Xbox 360-ról, külföldi weboldalakon olvasható beszámolók szerint egyes konzolok nem működnek megfelelően, lefagynak vagy különféle hibaüzenetekkel bozrzolják a játékosok idegeit. A Microsoft szóvivője megerősítette, hogy érkeztek hozzájuk bejelentések az Xbox 360 működésével kapcsolatban, azonban nem tömegesen, illetve hogy számítottak arra hogy lesznek problémás esetek.

A hibás konzolok az 1-800-4MYXBOX számon jelentkezhetnek, ahol a redmondi cég szakértői várják a bejelentéseket, és amennyiben nem sikerül a problémát elhárítani, a Microsoft díjmentesen kicseréli a készülékeket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.