Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 23. 11:09

Újabb felvásárlással erősít a kiskereskedelem területén az SAP

Az SAP AG bejelentette, hogy megvásárolja a magánkézben levő Khimetrics vállalatot, amely kiskereskedelmi ár- és keresletelemző szoftvermegoldásokat fejleszt. A várhatóan januárban lezáruló ügylet pénzügyi hátterét a felek nem hozták nyilvánosságra. A Khimetrics porfololiójával az SAP tovább kívánja erősíteni jelenlétét a kiskereskedők piacán.

[HWSW] Az SAP AG bejelentette, hogy megvásárolja a magánkézben levő Khimetrics vállalatot, amely kiskereskedelmi ár- és keresletelemző szoftvermegoldásokat fejleszt. A várhatóan januárban lezáruló ügylet pénzügyi hátterét a felek nem hozták nyilvánosságra. A Khimetrics porfololiójával az SAP tovább kívánja erősíteni jelenlétét a kiskereskedők piacán.

A német szoftvergyártó szeptemberben szintén a kiskereskedelem területén erősített, amikor bejelentette a magánkézben levő kanadai Triversity felvásárlását. A 228 főt foglalkoztató Triversity az SAP közleménye szerint Észak-Amerikai vezető POS (point of sales) szoftverszállítója, több mint 250 ügyféllel, köztük a Body Shoppal, valamint a legnagyobb kanadai könyvesbolt-lánccal, az Indigo Booksszal.

Az üzleti alkalmazások piacán vezető SAP úgy véli, a kiskeresekedelmi szoftverek piaca jelentős növekedés előtt áll, ahogy a kereskedők a saját fejlesztésű alkalmazásoktól egyre inkább a szabványos megoldások felé fordulnak. Az SAP márciusban elvesztette a szintén kiskereskedelmi szoftvereket gyártó Retek vállalatért vívott harcot, amelyet végül az Oracle vásárolhatott fel 670 millió dollárért. Az Oracle ráígért az SAP korábbi félmilliárd dolláros ajánlatára.

a címlapról