:

Szerző: Ady Krisztián

2005. november 9. 13:02

Egy monitorkimenetből varázsol kettőt a Matrox külső kiegészítője

Speciális kiegészítőt dob piacra az egykoron szebb időket is megélt Matrox, a DualHead2Go segítségével bármelyik komolyabb grafikus kártyával ellátott notebook vagy számítógép egyetlen kimenete két képernyőre varázsolható, az egyetlen képet két részre osztva. A notebookok kijelzőjével együtt számolva így akár három asztalon is dolgozhatunk egyidőben.

[HWSW] Speciális kiegészítőt dob piacra az egykoron szebb időket is megélt Matrox, a DualHead2Go segítségével bármelyik komolyabb grafikus kártyával ellátott notebook vagy számítógép egyetlen kimenete két képernyőre varázsolható, az egyetlen képet két részre osztva. A notebookok kijelzőjével együtt számolva így akár három asztalon is dolgozhatunk egyidőben.

A DualHead2Go nem tartalmaz különálló, telepítendő grafikus kártyát, egyszerűen csak a szélesvásznú formában kapott monitorjelet osztja szét két külön képernyőre. A zseniális megoldás egy apró méretű, tenyérnyi dobozban kapott helyet. A Matrox készüléke 2048 x 768 vagy 2560 x 1024 pixeles jelet vár a PC-től, melyből két 1024 x 768-as, vagy 1280 x 1024-es felbontású jelet képes elkészíteni. A készülék használatának egyetlen feltétele, hogy a számítógép videokártyájának képesnek kell lennie 2048 x 768 vagy 2560 x 1024 pixeles asztal létrehozására.

A kiegészítő csak analóg jelet fogad és a hozzá csatlakoztatott monitorok számára is csak analóg módon továbbítható a jel. A készülék dobozában egy 2 méteres kábelt, egy univerzális tápegységet, illetve a PowerDesk SE szoftvert találhatjuk meg, mely segít a képernyők optimális kihasználásában. A Matrox körülbelül 170 dollárt (~36 ezer forintot) kér el a DualHead2Go kiegészítőért, mely hamarosan világszerte a boltok polcaira kerülhet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.