Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Egy monitorkimenetből varázsol kettőt a Matrox külső kiegészítője

Ady Krisztián, 2005. november 09. 13:02
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Speciális kiegészítőt dob piacra az egykoron szebb időket is megélt Matrox, a DualHead2Go segítségével bármelyik komolyabb grafikus kártyával ellátott notebook vagy számítógép egyetlen kimenete két képernyőre varázsolható, az egyetlen képet két részre osztva. A notebookok kijelzőjével együtt számolva így akár három asztalon is dolgozhatunk egyidőben.

hirdetés
[HWSW] Speciális kiegészítőt dob piacra az egykoron szebb időket is megélt Matrox, a DualHead2Go segítségével bármelyik komolyabb grafikus kártyával ellátott notebook vagy számítógép egyetlen kimenete két képernyőre varázsolható, az egyetlen képet két részre osztva. A notebookok kijelzőjével együtt számolva így akár három asztalon is dolgozhatunk egyidőben.

A DualHead2Go nem tartalmaz különálló, telepítendő grafikus kártyát, egyszerűen csak a szélesvásznú formában kapott monitorjelet osztja szét két külön képernyőre. A zseniális megoldás egy apró méretű, tenyérnyi dobozban kapott helyet. A Matrox készüléke 2048 x 768 vagy 2560 x 1024 pixeles jelet vár a PC-től, melyből két 1024 x 768-as, vagy 1280 x 1024-es felbontású jelet képes elkészíteni. A készülék használatának egyetlen feltétele, hogy a számítógép videokártyájának képesnek kell lennie 2048 x 768 vagy 2560 x 1024 pixeles asztal létrehozására.

A kiegészítő csak analóg jelet fogad és a hozzá csatlakoztatott monitorok számára is csak analóg módon továbbítható a jel. A készülék dobozában egy 2 méteres kábelt, egy univerzális tápegységet, illetve a PowerDesk SE szoftvert találhatjuk meg, mely segít a képernyők optimális kihasználásában. A Matrox körülbelül 170 dollárt (~36 ezer forintot) kér el a DualHead2Go kiegészítőért, mely hamarosan világszerte a boltok polcaira kerülhet.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.