Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 9. 13:17

Havi egymillió Xbox 360 eladását várja a Microsoft

A Microsoft várakozásai szerint az Egyesült Államokban november végén, Európában és Japánban pedig december elején megjelenő Xbox 360 játékkonzolból három hónap alatt nem kevesebb mint hárommillió darab talál majd gazdára.

[HWSW] A Microsoft várakozásai szerint az Egyesült Államokban november végén, Európában és Japánban pedig december elején megjelenő Xbox 360 játékkonzolból három hónap alatt nem kevesebb mint hárommillió darab talál majd gazdára.

Sínen van

A nagyszabású tervet Bryan Lee, a Microsoft Home and Entertainment részleg pénzügyi vezetője hozta nyilvánosságra egy elemzői konferencián. Lee várakozásai szerint a vásárlók a premiert követő három hónap során összesen 1,5 milliárd dollárt költenek majd az Xbox 360 konzolok, játékok és kiegészítők vásárlására, valamint az Xbox Live online szolgáltatás előfizetésére.

A Microsoft képviselőjének elmondása szerint a konzolok gyártása rendben zajlik és a vállalat jó úton halad afelé hogy elérje az értékesítési célkitűzéseket. A redmondi cég tervei szerint az idei pénzügyi év zárásáig, azaz 2006 júniusáig 4,5-5,5 millió Xbox 360-at szállítanak le. A konzolokat jelenleg a Flextronics és a Wistron gyártja a Microsoft részére, 2006-tól pedig a Celestica szerelőszalagjai is ontani fogják az Xboxokat.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Xbox 360 kétféle változatban lesz kapható. Képességeit tekintve mindkét kivitel azonos lesz, a drágább, 399 dolláros változathoz azonban extraként egy 20 gigabájtos merevlemezt, vezeték nélküli kontrollert, Ethernet-csatlakozót és tévé-távirányítót ad a Microsoft. Ezeket a perifériákat az olcsóbb, 299 dollárba kerülő verzióhoz is meg lehet vásárolni.

A hazai helyzet bizonytalan

Magyarországon a Microsoft azonban ugyanúgy nem tekinti szívügyének az Xbox 360-at, mint az Xboxot. "Jelenleg Európában azokban az országokban tervezzük az Xbox 360 bevezetését ahol már jelen vagyunk az Xboxszal. Európa többi országára vonatkozóan nincs tervbe véve a termék hivatalos bevezetése" -- tudatta lapunkkal a cég helyi illetékese arra a kérdésre válaszolva, hogy a konzol mikortól és mennyiért lesz kapható.

Ez azt jelenti, hogy a Microsoft hazai képviselete nem foglalkozik a konzol értékesítésével, az importot és terjesztést a kereskedőknek maguknak kell elvégeznie. Egyelőre nem tudni tehát, hogy a sokak által várt új generációs konzol mikor lesz elérhető Magyarországon, ha egyáltalán kapható lesz. Ugyanígy az Xbox 360 áráról, a beszerezhető kiegészítőkről, vagy a játékokról sem lehet semmit sem tudni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról