:

Szerző: Ady Krisztián

2005. november 8. 14:15

Színes, hajlítható és nyomtatható kijelző a Siemenstől

A Siemens újabb fantasztikus filmekből, regényekből ismerős álmot válthat hamarosan valóra, a vállalat fejlesztői szerint ugyanis akár már 2007-ben piacra kerülhetnek azok az újságok, kartondobozok, vagy egyszerűen matricák, jegyek, melyeken már egy hajlékony, színes kijelzőt és akár az energiát biztosító akkumulátort is elhelyezték. A kijelzőt egyszerűen rá lehet nyomtatni bármilyen anyagra, papírra, kartondobozra.

[HWSW] A Siemens újabb fantasztikus filmekből, regényekből ismerős álmot válthat hamarosan valóra, a vállalat fejlesztői szerint ugyanis akár már 2007-ben piacra kerülhetnek azok az újságok, kartondobozok, vagy egyszerűen matricák, jegyek, melyeken már egy hajlékony, színes kijelzőt és akár az energiát biztosító akkumulátort is elhelyezték. A kijelzőt egyszerűen rá lehet nyomtatni bármilyen anyagra, papírra, kartondobozra.

A technológia 2007-re akár már videók megjelenítésére, lejátszására is alkalmas lehet, így hamarosan azon sem csodálkozhatunk, ha az reggeli müzlit tartalmazó dobozon egy reklámvideó jelenik meg érintésünk hatására, ahogyan azt egy nem túl régi hollywoodi mozifilmben is láthattuk. Bár a szóban forgó film 50 évvel későbbre helyezte ennek megvalósíthatóságát, a Siemens szerint ez akár pár éven belül valósággá válhat. A Siemens különleges kijelzője multimédiás képességekkel ruházhat fel egyszerű újságokat, könyveket is.

A Siemens hajlékony kijelzői speciális anyagra épülnek, mely az elektromos töltés változtatásának megfelelően megváltoztatja a visszavert fény hullámhosszát és így hozza létre a színes képet. A vállalat még fejlesztéseket folytat a felhasznált anyagokkal és a kijelzők gyártástechnológiával kapcsolatosan, de reményeik szerint 2007-ben már kereskedelmi termékeknél is fel lehet majd használni a különleges technológiát.

A kijelzők tökéletesen összeilleszthetők azokkal a "nyomtatható" akkumulátorokkal is, melyek már jóideje elérhetők, és melyekkel kombinálva a lapos, flexibilis kijelzők akár több hónapon át folyamatosan működhetnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.