Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 8. 09:16

Közös KKV-megoldás az IBM és az Oracle kínálatában

Az IBM Magyarország és az Oracle Hungary közös értékesítési stratégiát dolgozott ki a hazai piaci igényeknek megfelelően, amelynek keretében a cégek kis- és középvállalatok számára kínálják az Oracle JD Edwards EnterpriseOne vállalatirányítási rendszert az IBM iSeries 520-as és 550-es szerverein.

[HWSW] Az IBM Magyarország és az Oracle Hungary közös értékesítési stratégiát dolgozott ki a hazai piaci igényeknek megfelelően, amelynek keretében a cégek kis- és középvállalatok számára kínálják az Oracle JD Edwards EnterpriseOne vállalatirányítási rendszert az IBM iSeries 520-as és 550-es szerverein.

Ezzel az egyszerveres megoldással elkerülhető az olyan összetett, többszerveres környezetek kiépítése és üzemeltetése, amely gyakran szükséges egyetlen üzleti alkalmazás futtatásához. A csomagban kínált alapra felépíthető a teljes IT-környezet mind szoftver, mind hardver szempontból, így a vállalatok hosszú távú informatikai tervei könnyedén tervezhetőek és megvalósíthatók. A potenciális felhasználók a két cég tervei szerint elsősorban az ipari, a mezőgazdasági valamint a kis- és nagykereskedelemi vállalatok köréből kerülhetnek ki.

Az együttműködés keretében az IBM és az Oracle üzleti partnerein keresztül minden segítséget megad a megoldás teljes életciklusában, ide értve az értékesítést és a folyamatos támogatást is. Az értékesítés IBM és Oracle partnerek bevonásával folyik, amelyek upgrade projektekben és új eladásoknál egyaránt javasolni fogják az iSeries – JD Edwards kombinációját. A két cég november folyamán részletesen bemutatja ajánlatát Budapesten egy közös rendezvény keretében, amelyre elsősorban kis- és középvállalatok döntéshozóit várják.

A JD Edwardsot 2003 nyarán vásárolta fel a PeopleSoft, utóbbi cég pedig tavaly év végén került az Oracle kezébe. Az Oracle állítása szerint elkötelezett a JD Edwards mellett, a vállalat ígérete szerint a JD Edwards alkalmazásokat továbbra is fejleszti és támogatja, fontos szerepet szán nekik a kis-és középvállalati portfoliójában, és ennek érdekében az IBM-et egyik legfontosabb platformszállító partnereként kezeli.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról