Szerző: Bodnár Ádám

2005. október 28. 15:06

Ellehetetleníti a kiesésmentes ADSL-szolgáltató váltást a T-Com?

Novembertől csak kevesebbeknek éri meg ADSL-szolgáltatót váltani, lapunk értesülései szerint ugyanis a T-Com olyan új nagykereskedelmi árkonstrukciót vezet be, amellyel szinte lehetetlenné teszi az előfizetők vándorlását.

[HWSW] Novembertől csak kevesebbeknek éri meg ADSL-szolgáltatót váltani, lapunk értesülései szerint ugyanis a T-Com olyan új nagykereskedelmi árkonstrukciót vezet be, amellyel szinte lehetetlenné teszi az előfizetők vándorlását.

Korábban a szolgáltatók közötti ügyfélvándorlás legnagyobb fékezőereje éppen az volt, hogy a felhasználóknak hetekre, olykor hónapokra le kellett mondaniuk az internetezésről. Emlékezetes, hogy a T-Com és a területén működő internetszolgáltatók augusztusban állapodtak meg a kiesésmentes szolgáltatóváltás konstrukciójáról: az előfizetők ma már úgy cserélhetik le ADSL-szolgáltatójukat, hogy közben egy pillanatra sem kell nélkülözniük a szélessávú kapcsolatot.

Fizess vagy pihenj!

A most bevezetésre kerülő díjcsomagok azonban a legtöbbeknek valószínűleg elveszik a kedvét a vándorlástól, hiszen akik már korábban is rendelkeztek ADSL-szerződéssel, belépési díjat kell fizessenek, illetve nem vonatkoznak rájuk az új belépőket csábító kedvezmények. A HWSW úgy értesült, hogy november 1-től a T-Com nagykereskedelmi ADSL-díjcsomagjai esetében különböző konstrukciókat szab majd meg az új belépők, illetve a szolgáltatót váltók számára.

Az számít majd új belépőnek, aki a telepítési telefonszámon a szerződéskötést megelőző 3 hónapban nem rendelkezett ADSL-előfizetéssel. Az eddig leginkább vonzó akciós feltételek, mint a 0 forintos belépési díj és a bizonyos esetekben akár több hónapos 0 forintos havidíj csak az új előfizetőknek járnak majd. Akinek volt már szélessávú kapcsolata, csak kedvezőtlenebb feltételekkel szerződhet a szolgáltatókkal: 20 ezer forint körüli belépési díjra és kedvezmények nélküli konstrukciókra kell számítania.

November 1. után tehát ha egy ADSL-előfizetőnek megtetszik egy másik szolgáltató díjcsomagja, csak akkor tud kedvezményes feltételekkel átváltani rá, ha 3 hónapra lemond a szélessávú internetről. A 3 hónapos pihenő után az ügyfél már új belépőnek számít, és vonatkoznak rá a kedvezményes feltételek. Így ha valaki nem elégedett a szolgáltatással, esetleg annak árával, és szeretne máshová szerződni, kiesésmentes szolgáltatóváltás helyett három hónapos kényszerszünetre kell felkészülnie.

"Ellehetetleníti a versenyt"

Pórffy András, az Externet ügyvezető igazgatója szerint a T-Com ezen intézkedése, melyet a vállalat a halmozott kedvezmények adása elleni lépésnek, illetve piacfejlesztésnek igyekszik feltünteni, gyakorlatilag ellehetetleníti a versenyt az ADSL-előfizetéssel már rendelkező felhasználók piacán. "A nemrég bevezetett kiesésmentes szolgáltatóváltás lényegében megszűnik. Az előfizetők november 1-től csak komoly anyagi áldozatok árán, vagy 3-4 hónap koplalással tudnak szolgáltatót váltani."

"A T-Com a nagykereskedelmi ADSL akcióit a szélessávú internetpiac erőteljes növelése és a magyarországi internetkultúra széles körben történő terjesztése érdekében indítja. E cél érdekében azoknak az előfizetőknek szándékozik -- nagykereskedelmi oldalról -- kedvezményeket biztosítani, akik még eddig nem tapasztalták meg az ADSL-szolgáltatás előnyeit" -- tudatta lapunkkal a vállalat. "Az internetszolgáltató partnereknek lehetőségük van arra, hogy egyedi kedvezményes konstrukciókat dolgozzanak ki, és ajánljanak a jelenleg is ADSL-t használó előfizetőik számára, melyhez a T-Com jelentős összegekkel egy ösztönző rendszer keretében járul hozzá."

"A kiesésmentes szolgáltatóváltás továbbra is az előfizetők rendelkezésére áll, hogy az esetleges ügyfélvándorlás szolgáltatáskiesés nélkül megtörténhessen, ezáltal is növelve az előfizetők elégedettségét az ADSL-szolgáltatásokkal kapcsolatban" -- áll a T-Com állásfoglalásában.

Véleménye van?

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.