:

Szerző: Ady Krisztián

2005. október 27. 08:53

A technikai problémák miatt egy héttel később lépnek életbe a Sulinet Expressz változásai

Rövid haladékot kaptak az utolsó pillanatban a sulinetes alkatrészekkel adókedvezményre vadászó vásárlók: egy héttel később, november 8-án lépnek érvénybe a szigorítások, a Sulinet Expressz kedvezményprogram változásai. Az Oktatási Minisztérium erről tegnap döntött, az általunk is korábban cikkezett nyilvántartási, technikai problémák miatt.

[HWSW] Rövid haladékot kaptak az utolsó pillanatban a sulinetes alkatrészekkel adókedvezményre vadászó vásárlók: egy héttel később, november 8-án lépnek érvénybe a szigorítások, a Sulinet Expressz kedvezményprogram változásai. Az Oktatási Minisztérium erről tegnap döntött, az általunk is korábban cikkezett nyilvántartási, technikai problémák miatt.

Információink szerint a minisztérium dolgozik a túlterhelés okozta problémák elhárításán, s ígérik, ma már zökkenőmentes lehet a vásárlás. A hosszabbítás csupán pár nap haladékot biztosít, 4 plusz napot kaptak a leendő vásárlók, de igen kétséges, hogy lesz-e elegendő áru az üzletekben.

Roham

Mint az jóideje ismert, novembertől kezdve alkatrészek és perifériák már nem, kizárólag teljes számítógép-konfigurációk, illetve noteszgépek lesznek kaphatók a Sulinet Expressz program keretén belül. Az utolsó héten valóságos bénító rohamot tapasztalnak a megkérdezett üzletek, százával fogynak az értékes, 100 ezer forintot is meghaladó, nagyképernyős LCD-monitorok és egyéb perifériák.

Az Oktatási Minisztériumtól kapott információk szerint idén július 1-én a korábban használt, saját fejlesztésű monitoring rendszert egy teljesen új, Microsoft Axapta-alapú megoldásra cserélték, mely nem bírta a megnövekedett terhelést. Az elmúlt hetekben a Sulinet Expressz keretén belül országszerte naponta mintegy 5 ezer vásárlás történt, ez több mint tízszerese az átlagnak.

Visszaesés várható

Az adókedvezménnyel megvásárolható termékek számának drasztikus csökkenése miatt a kereskedők szerint a sulinetes forgalom a töredékére esik vissza, egyesek szerint 85-90 százalékos csökkenés várható az eladásokban. Patkó Zsolt, az országos üzlethálózattal rendelkező Bluefish Computers beszerzési vezetője lapunknak elmondta, novembertől az eladások látványos csökkenésére számít, bár a visszaesés nagyságrendjére nem tért ki.

A Minisztériumban nem annyira pesszimisták az eladások várható alakulásával kapcsolatban, mint az üzletekben. Az OM szerint a 85-90 százalékos visszaesésről szóló előrejelzések túlságosan borúlátóak, ráadásul -- tette hozzá minisztériumi informátorunk -- az ünnepek alatt a konfigurációk részaránya emelkedni szokott, így az előttünk álló bevásárlási szezonban a sulinetes eladások továbbra is szépen alakulhatnak.

A Sulinet Expressz kedvezményprogram változásairól, az eladások viszontagságairól korábbi összefoglaló hírünkben található bővebb információ.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.