Szerző: Ady Krisztián

2005. október 21. 12:33

Olcsóbbak és könnyebben kezelhetők a Symantec 2006-os termékei

Már a jövő hét közepétől kaphatók lesznek hazánkban is a Symantec legújabb, 2006-os termékei. A megújuló termékpaletta könnyebben használható, a laikusok számára is egyszerűen kezelhető -- világos, érhető visszajelzéseket nyújt a számítógép használójának. A Norton Antivirus és a Norton Internet Security alkalmazások magyar változatban is kaphatók lesznek.

[HWSW] Már a jövő hét közepétől kaphatók lesznek hazánkban is a Symantec legújabb, 2006-os termékei. A megújuló termékpaletta könnyebben használható, a laikusok számára is egyszerűen kezelhető -- világos, érhető visszajelzéseket nyújt a számítógép használójának. A Norton Antivirus és a Norton Internet Security alkalmazások magyar változatban is kaphatók lesznek.

"A fogyasztók a korábbinál jobban függenek a számítógéptől. Értékes fájlokat, pótolhatatlan fényképeket és olyan zenetárat tartanak rajta, aminek a létrehozásával esetleg számtalan órát töltöttek. A rendszer viszont bármikor meghibásodhat, a felhasználó is hibázhat, megsérülhetnek az adatok és a rosszindulatú programok is bármikor utolérhetik őket. Az eredmény: elveszett fájlok vagy javíthatatlanul tönkrement merevlemez" -- mondta Matthew Moynahan, a Symantec Corp. fogyasztói termékekért és megoldásokért felelős alelnöke.

Megújult Norton Ghost

A Norton Ghost 10.0 alaposan megújult, már nem csak teljes partíciók mentésére képes, hanem teljes tárolási, mentési megoldást kínál. A szoftver önműködően észleli, ha a számítógépbe új tárolóeszköz került, és eldönti, mely meghajtókat kell menteni, valamint mi a legmegfelelőbb tárolási hely. A helyreállító pontokhoz kapcsolódó új képességek a lemezképek helyett az időpontokra összpontosítanak, így megfelelnek a felhasználók mentésről és helyreállításról kialakult elképzelésének.

A helyreállító pontokat eseményhez kapcsoltan is létre lehet hozni, így a felhasználó az általa kezdeményezett eseményekhez kapcsolódóan saját helyreállító pontokat hozhat létre. Emellett a teljesítményszabályozás -- a jelenlegi számítástechnikai igényekre alapozva -- a hatékonyabb erőforrás-kihasználás érdekében a helyreállító pontok létrehozásakor szabályozza a rendszer erőforrásainak használatát.

A Norton Ghost 10.0 másik új tulajdonsága a helyreállító pontok összehangolásának lehetősége. Ezzel csökkenthető az egyes helyreállító pontok által használt tárolóhely. A Norton Ghost 10.0 összehangolási képessége módot ad arra, hogy a rendszer helytelen leállítása, például a hálózati feszültség kimaradása vagy egy kényszerített újraindulás után ugyanahhoz a kezdeti alaphoz még akkor is növekményes mentés készülhessen a rendszerről, ha a rendszer állapota az alap helyreállító pont és az ütemezett helyreállító pontok között megváltozott.

A helyreállításhoz kapcsolódó feladatok osztályozásával és megszervezésével a Symantec Recovery Disk továbbfejlesztett kezelőfelületéről gyorssá és egyszerűvé válik a helyreállítás. A Symantec Recovery Disk is korszerűsödött, a lehető legtöbb eszközt támogatja, így a nincs gond a saját rendszertöltő lemez elkészítésével, és az sem fordulhat elő, hogy a helyreállításkor -- amikor a leginkább kellene -- nincs megfelelő eszköztámogatás.

Fokozottabb, de egyszerűbb védelem

A Norton Internet Security 2006, a Norton AntiVirus 2006 és a Norton Personal Firewall 2006 termékekben olyan új funkciók jelentek meg, amelyek kevesebb terhet rónak a felhasználóra, így annak több ideje marad a tényleges számítógép használatra. A megelőző jellegű, beavatkozást nem igénylő, önműködő védelem a telepítés után azonnal hat.

A védelem egy helyen összpontosul, nem kell több webhelyre belépniük, vagy terméket kezelniük. Annak érdekében, hogy a felhasználók fontosnak érezzék a védekezést, a frissített termék segít megismerni azt, hogy az egyes védelmi megoldások hogyan védik az adott netes tevékenységet.

Védelmi központ

Mindhárom Norton 2006 termék része a Protection Center, a Védelmi központ. Ez nagyban csökkenti a legtöbb fogyasztók rendszer- és adatbiztonsággal kapcsolatban érzett reménytelenségét, a Protection Center összegzi mindazt, amit a felhasználónak tudnia kell. A Norton Protection Center egyszerű, hétköznapi nyelvezetével biztosítja, hogy a fogyasztók fontosnak érezzék a biztonságot a webböngészés, a levelezés vagy a digitális fényképek és zenék letöltése közben. Szintén idei újdonság, hogy a Norton felhasználók a technikai és funkcionális frissítések előnyeit egész évben élvezhetik. Ez elősegíti, hogy a legújabb veszélyforrások felbukkanásakor azok ellen is védettek legyenek.

A Norton Internet Security 2006 minden eddiginél nagyobb biztonságot és fokozottabb védelmet kínál. A Norton Internet Security levélszemét elleni része rá van hangolva az újonnan felbukkanó, adathalászó e-mailek azonosítására és megállítására, miközben a helyénvaló levelek kézbesítését biztosítja. A Norton Internet Security 2006 másik újdonsága, a Security Inspector a felhasználót veszélynek kitevő leggyakoribb sérülékenységek, például a böngésző hiányos védelmi beállításai, a gyenge Windows-jelszavak, a rejtett, de megosztott könyvtárak jelentette kockázat, valamint a szükségtelenül futó szolgáltatások vizsgálatát és kijavítását teszi lehetővé.

Antivírus

A Norton AntiVirus 2006 külön megoldásként és a Norton Internet Security 2006 részeként is kapható. A Norton AntiVirus 2006 az új veszélyforrások, például a kém- és reklámszoftverek hatása ellen is kiterjeszti a Symantec víruseltávolító technikáját. Megbirkózik az ilyen veszélyforrások mellékhatásaival, a rendszerleíró adatbázis, a folyamatok és a fájlok megváltozásaival is. A Norton AntiVirus 2006 megakadályozza a honlapeltérítő kémszoftverek működését, ezzel a felhasználók azonosítófrissítés nélkül is jobb védelemben részesülnek.

A Norton AntiVirus 2006 a háttérben dolgozik, teljesen önműködő, és a napi frissítéseknek a Symantec-től történő letöltésével a felhasználó beavatkozása nélkül is napra készen tartja magát. A 2006-os változatot jelentősen továbbfejlesztették, hogy önműködően észlelje és távolítsa el a nagy veszélyt jelentő kém- és reklámszoftvereket. A veszélyes kém- és reklámszoftverek gyorsan fejlődnek, a legagresszívebb kémprogramok közül sok vírusszerű jellemzőket vett fel.

Mivel a veszélyek nem egyformák, a Norton AntiVirus 2006 nem távolítja el erőszakosan a kevéssé veszélyes reklámprogramokat, csak javaslatot tesz a megoldásra. A Norton Quarantine and Restore -- szükség esetén -- egyszerűvé teszi a kis kockázatot jelentő reklámszoftverek helyreállítását.

Tűzfal mögött

A Norton Personal Firewall 2006 külön termékként és a Norton Internet Security 2006 részeként is kapható. A Norton Personal Firewall előre van konfigurálva, így a telepítéskor azonnal felismeri és helyesen kezeli a mai legközkeletűbb alkalmazásokat. Ezek az intelligens tűzfalszabályok lehetővé teszik a számítógép biztonságos használatát, miközben a más tűzfalaknál szokásos, zavarba ejtő riasztások nem jelennek meg.

Az új termékek Symantec által javasolt fogyasztói ára alacsonyabb, mint a korábbi, 2005-ös termékeké, és ez igaz a frissítő, úgynevezett upgrade csomagokra is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról