Szerző: Ady Krisztián

2005. október 20. 11:04

Szinte minden javás mobiltelefonon használható az Opera Mini böngészője

Újabb böngészővel lepte meg a mobil eszközök tulajdonosait az Opera Software, a vállalat Opera Mini webböngészője ugyanis szinte bármilyen mobiltelefonon használható, mely képes a Java alkalmazások futtatására. A vállalat új termékének szinte minden utóbbi időben piacra került, illetve jelenleg piacra kerülő mobiltelefon potenciális célpont lehet, olyan telefonok is, melyek alapesetben csak WAP-böngészésre képesek.

[HWSW] Újabb böngészővel lepte meg a mobil eszközök tulajdonosait az Opera Software, a vállalat Opera Mini webböngészője ugyanis szinte bármilyen mobiltelefonon használható, mely képes a Java alkalmazások futtatására. A vállalat új termékének szinte minden utóbbi időben piacra került, illetve jelenleg piacra kerülő mobiltelefon potenciális célpont lehet, olyan telefonok is, melyek alapesetben csak WAP-böngészésre képesek.

Az Opera szerint a Mini tökéletes megoldást nyújt az alacsony erőforrásokkal, azaz kevés memóriával, gyenge processzorral szerelt mobilok tulajdonosainak. A Mini -- papíron -- ugyanolyan sebességet és kezelhetőséget biztosít, mint az okostelefonok számára fejlesztett Opera böngésző, ugyanúgy tartalmazza a cég speciális Small Screen Rendering technológiáját is. A mini böngésző nagy oldalakat is képes kisebb szekciókra bontani, segítve ezzel a gyorsabb böngészést.

Az Opera Mini első bétaverziója egyelőre csak Norvégia, Svédország, Dánia, Izland és Finnország mobiltulajdonosai számára elérhető, de a vállalat ígérete szerint az országok listája hamarosan tovább bővülhet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról