Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Számos új változata bukkant fel a MYTOB féregnek

Ady Krisztián, 2005. október 19. 15:16
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Trend Micro legfrissebb közleménye szerint egy új, már terjedő MYTOB változat jelenthet veszélyt az internetezőkre; a WORM_MYTOB.LL féreg és az elmúlt hét folyamán megjelent 8 új MYTOB változat a féreg-család újabb terjedési hullámát jelzi. Bár a WORM_MYTOB.LL támadása viszonylag ártalmatlan, David Kopp, a TrendLabs Europe vezető vírusvédelmi kutatója elővigyázatosságra szólítja fel a felhasználókat.

[HWSW] A Trend Micro legfrissebb közleménye szerint egy új, már terjedő MYTOB változat jelenthet veszélyt az internetezőkre; a WORM_MYTOB.LL féreg és az elmúlt hét folyamán megjelent 8 új MYTOB változat a féreg-család újabb terjedési hullámát jelzi. Bár a WORM_MYTOB.LL támadása viszonylag ártalmatlan, David Kopp, a TrendLabs Europe vezető vírusvédelmi kutatója elővigyázatosságra szólítja fel a felhasználókat.

"Amint azt láthattuk a korábbi rosszindulatú kódok: például a ZOTOB, RBOT és más gyorsan terjedő féregcsaládok esetében a MYTOB.LL további támadásokat készíthet elő. A MYTOB.LL csökkenti a rendszerleíró adatbázisban az Internet Explorer biztonsági vagy megbízható webhelyekhez tartozó beállításait, így a számítógépet sebezhetőbbé teszi a jövőbeli támadásokkal szemben" -- nyilatkozta David Kopp. "A MYTOB.LL minden egyes fertőzése tovább erősíti a MYTOB család által használt hatalmas bothálózatot" -- tette hozzá.

Az ilyen és az ehhez hasonló támadások kivédése érdekében a Trend Micro biztonsági szakértői azt javasolják, hogy a rendszert frissítsék a legfrissebb Microsoft rendszerfrissítésekkel, illetve a vírusdefiníciók is folyamatosan frissüljenek, melyeket szinte minden antivírust fejlesztő cég automatikus rutinokon keresztül is képes eljuttatni a felhasználók számítógépére.