:

Szerző: Ady Krisztián

2005. szeptember 26. 13:24

Túl sérülékeny az iPod nano?

Az Apple legújabb audiolejátszójának sérülékenysége a jelek szerint nem csak szerkesztőségünknek tűnt fel , hanem az első szériák vásárlói is tömegesen panaszkodnak az Apple hivatalos fórumán a karcolódó előlap, illetve zsebben megsérülő kijelzők miatt. Az Apple fórumán az iPod nano sérülékenységével foglalkozó téma már több mint 180 oldalas, ahol rengetegen fogalmaznak meg negatív kritikát a készülék kivitelezésével kapcsolatban.

[HWSW] Az Apple legújabb audiolejátszójának sérülékenysége a jelek szerint nem csak szerkesztőségünknek tűnt fel, hanem az első szériák vásárlói is tömegesen panaszkodnak az Apple hivatalos fórumán a karcolódó előlap, illetve zsebben megsérülő kijelzők miatt. Az Apple fórumán az iPod nano sérülékenységével foglalkozó téma már több mint 180 oldalas, ahol rengetegen fogalmaznak meg negatív kritikát a készülék kivitelezésével kapcsolatban.

Az iPod nano mindössze 7 mm vékony, de az interneten fellelhető tesztek szerint meglepően strapabíró. Bár tönkretenni szinte csak úgy lehet, ha autóval gázolunk át rajta, a fejlesztők a jelek szerint nem fordítottak elegendő figyelmet olyan kisebb, egyszerű sérülési lehetőségekre, mint a karcolások, illetve a kijelző környékét érő erősebb nyomások, behatások. A kijelző a felhasználók visszajelzései szerint akár a zsebünkben is tönkremehet, ezt a tényt többen sérült iPod nano kijelzők képeivel illusztrálták.

Bár az iPod nano hátlapja alumíniumból van, mely elméletileg jobban ellenáll, mint a előlap fényes polikarbonát borítása, mindkettőt igen könnyen megkarcolhatjuk, ha nem vigyázunk a készülékre. Sérüléseket okozhat a zsebben tartott kulcscsomó, de akár egy mobiltelefon élesebb szegélye, joystickje is.

Jon Rubenstein, az Apple érintett részlegének vezetője szerint az iPod nano műanyag borítása az elérhető legerősebb műanyagból készült, s egy válaszában a felhasználót okolta a sérülésekért: "ugyanabban a zsebben tartod, melyben a kulcsaidat is hordod?" -- kérdezett vissza az Apple fórumában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.