Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 16. 08:52

Az Intel bővíti két chipgyárát

Az Intel Corporation 345 millió dollár összegű fejlesztésre vonatkozó terveket jelentett be meglévő coloradói és massachusettsi gyárában. A beruházás célja a Massachusetts állambéli Hudsonban található Fab 17, valamint a Colorado állambéli Colorado Springsben található Fab 23 chipgyárak kapacitásának növelése. Mindkét gyárban 200 mm-es waferek megmunkálával folyik a termelés, elsősorban chipkészleteket, valamint kommunikációs és memóriachipeket állítanak elő.

[HWSW] Az Intel Corporation 345 millió dollár összegű fejlesztésre vonatkozó terveket jelentett be meglévő coloradói és massachusettsi gyárában. A beruházás célja a Massachusetts állambéli Hudsonban található Fab 17, valamint a Colorado állambéli Colorado Springsben található Fab 23 chipgyárak kapacitásának növelése. Mindkét gyárban 200 mm-es waferek megmunkálával folyik a termelés, elsősorban chipkészleteket, valamint kommunikációs és memóriachipeket állítanak elő.

Colorado Springsben, a Fab 23-ban a fejlesztési program részeként 190 millió dollárt ruháznak be egy második tisztító helyiség létrehozásába, amely lehetővé teszi az Intel számára, hogy elvégezze a más Intel-gyárakban 300mm-es ostyákon készített mikroprocesszorok gyártásának az utolsó tesztelést és csomagolást megelőző végső lépéseit. Hudsonban az Intel 155 millió dolláros beruházását a Fab 17 kapacitásának általános bővítésére használják majd, új gyártóberendezések telepítésével. A projektek kivitelezése azonnal megkezdődik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról