Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az Intel bővíti két chipgyárát

Bodnár Ádám, 2005. szeptember 16. 08:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Intel Corporation 345 millió dollár összegű fejlesztésre vonatkozó terveket jelentett be meglévő coloradói és massachusettsi gyárában. A beruházás célja a Massachusetts állambéli Hudsonban található Fab 17, valamint a Colorado állambéli Colorado Springsben található Fab 23 chipgyárak kapacitásának növelése. Mindkét gyárban 200 mm-es waferek megmunkálával folyik a termelés, elsősorban chipkészleteket, valamint kommunikációs és memóriachipeket állítanak elő.

[HWSW] Az Intel Corporation 345 millió dollár összegű fejlesztésre vonatkozó terveket jelentett be meglévő coloradói és massachusettsi gyárában. A beruházás célja a Massachusetts állambéli Hudsonban található Fab 17, valamint a Colorado állambéli Colorado Springsben található Fab 23 chipgyárak kapacitásának növelése. Mindkét gyárban 200 mm-es waferek megmunkálával folyik a termelés, elsősorban chipkészleteket, valamint kommunikációs és memóriachipeket állítanak elő.

Colorado Springsben, a Fab 23-ban a fejlesztési program részeként 190 millió dollárt ruháznak be egy második tisztító helyiség létrehozásába, amely lehetővé teszi az Intel számára, hogy elvégezze a más Intel-gyárakban 300mm-es ostyákon készített mikroprocesszorok gyártásának az utolsó tesztelést és csomagolást megelőző végső lépéseit. Hudsonban az Intel 155 millió dolláros beruházását a Fab 17 kapacitásának általános bővítésére használják majd, új gyártóberendezések telepítésével. A projektek kivitelezése azonnal megkezdődik.