Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 8. 14:35

A News Corp. kezébe kerül az IGN Entertainment

[WSJ] A News Corporation 650 millió dollárért szerezte meg az IGN Entertainment vállalatot, a számítógépes játékosok körében igen népszerű IGN.com , GameSpy.com és TeamXbox.com oldalak üzemeltetőjét.

[WSJ] A News Corporation 650 millió dollárért szerezte meg az IGN Entertainment vállalatot, a számítógépes játékosok körében igen népszerű IGN.com, GameSpy.com és TeamXbox.com oldalak üzemeltetőjét.

Rupert Murdoch médiamágnás nemrégiben egy elemzői konferencián úgy fogalmazott, hogy jelenlegi első számú célja az internetes terjeszkedés, ennek keretén belül a News Corp. júliusban már 580 millió dollárért megvette az Intermix Mediát, amely a kifejezetten fiataloknak szánt MySpace.com weboldal üzemetetője, a múlt hónapban pedig bekebelezte a sportoldalakkal foglalkozó Scout Mediát.

A pletykák szerint az IGN tulajdonjogáért a News Corp, mellett a Viacom Inc. is versenyzett, Rupert Murdoch azonban egy előnyösebb ajánlattal kiütötte a vetélytársat a nyeregből. Az 1997-ben az Imagine Media részeként alapított IGN 1999-ben vált függetlenné és Snowball.com néven még tőzsdére is ment. A dotkom-válság után a cég ismét magántulajdonba került, nevét IGN Entertainmentre változtatta. A vállalat tavaly szerezte meg a GameSpot.comot.

A videojátékokkal foglalkozó oldalak mellett az IGN tulajdonában van többek között az AskMen.com életstílius-magazin, valamint a RottenTomatoes filmes portál is. Az IGN az idei évre tervezte az ismételt tőzsdei bevezetést, az Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelethez eljuttatott dokumentumok tanúsága szerint a vállalat története során még nem tudott nyereséget termelni.

A pletykák szerint Rupert Murdoch vállalata nemrégiben hárommilliárd dolláros felvásárlási ajánlattal kereste meg a Skype-t, azonban a tárgyalások végül nem vezettek eredményre az internetes telefonszolgáltatást nyújtó céggel. A brit Independent című lap céghez közeli forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a News Corp. és a Skype júliusban függesztették fel az egyezkedést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról