:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 1. 14:33

Infineon-alkatrészek az Xbox 360-ban

Az Infineon szállítja a memóriakártyákat, a biztonsági chipet, valamint a vezeték nélküli játékvezérlők működtetéséhez szükséges chipeket a Microsoft Xbox 360 konzol számára -- adta hírül a müncheni központú félvezetőgyártó vállalat. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

[HWSW] Az Infineon szállítja a memóriakártyákat, a biztonsági chipet, valamint a vezeték nélküli játékvezérlők működtetéséhez szükséges chipeket a Microsoft Xbox 360 konzol számára -- adta hírül a müncheni központú félvezetőgyártó vállalat. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

Az Xbox 360-ból két változat kerül piacra, 399 és 299 dolláros áron. Képességeit tekintve mindkét konzol azonos lesz, a drágább változathoz azonban extraként egy 20 gigabájtos merevlemezt, vezeték nélküli kontrollert, Ethernet-csatlakozót és tévé-távirányítót ad a Microsoft. Ezeket a perifériákat az olcsóbb verzióhoz is meg lehet vásárolni.

Az Xbox 360 hardverének alapja egy speciális PowerPC processzor, amely 3,2 GHz-en üzemel és három magot tartalmaz. A magok egyenként két utasításszál párhuzamos végrehajtására képesek és rendelkeznek egy 128 bites vektoros végrehajtóegységgel is. A grafika megjelenítéséről 500 MHz-es egyedi ATI videochip gondoskodik. Az Xbox 360-ban 512 megabájt GDDR3 memória kapott helyet, amely 700 MHz-es órajelen működik. A videochipben további 10 megabájt beágyazott memória található.

Az Xbox 360 konzolokat a Flextronics, a Wistron és a Celestica szerződéses elektronikai gyártók állítják majd elő a Microsoft részére, a Celestica azonban csak jövőre kapcsolódik be a termelésbe. A redmondi vállalat tervei szerint a készülék novemberben jelenik meg a boltokban és az első 12-16 hónap során legalább 10 millió darab fogy majd belőle.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról