Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A Novellnél is előfizethető a MySQL Network

Bodnár Ádám, 2005. augusztus 29. 13:55
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Novell és a MySQL AB aláírták együttműködési szerződésüket, melynek keretében a jövőben új, kibővített és kombinált terméktámogatást nyújtanak a népszerű nyílt forráskódú LAMP (Linux + Apache + MySQL + PHP/Perl/Python) infrastruktúra csomag fontos komponenseihez. A viszonteladói és közös terméktámogatást tartalmazó együttműködés alapján a Novell a jövőben közvetlenül kínál előfizetési lehetőséget ügyfeleinek a MySQL Networkre.

[HWSW] A Novell és a MySQL AB aláírták együttműködési szerződésüket, melynek keretében a jövőben új, kibővített és kombinált terméktámogatást nyújtanak a népszerű nyílt forráskódú LAMP (Linux + Apache + MySQL + PHP/Perl/Python) infrastruktúra csomag fontos komponenseihez. A viszonteladói és közös terméktámogatást tartalmazó együttműködés alapján a Novell a jövőben közvetlenül kínál előfizetési lehetőséget ügyfeleinek a MySQL Networkre.

A MySQL Network konstrukció GPL licenc alatti felhasználást tesz lehetővé, a díjért emellett támogatás, jogi védelem és egy óriási, rendszerezett tudásbázishoz való hozzáférés is jár. A cég továbbá riasztást küld a hibákról és telepítési segítséget is nyújt. Marten Mickos, a MySQL elnök-vezérigazgatója szerint az új konstrukció egyszerűbb használatot tesz lehetővé a vállalatok számára. Várakozásai szerint a mindenre kiterjedő támogatás és a jogi védelem együttesen kedvet csinál a cégeknek ahhoz, hogy a nyílt forrású szoftvert válasszák az olyan versenytársakkal szemben, mint az IBM DB2, az Oracle vagy a Microsoft SQL Server.

A felek várakozásai szerint a megállapodás felgyorsítja a MySQL vállalati alkalmazásának elfogadását. A MySQL jelenleg is a legnépszerűbb nyílt forráskódú adatbázis több mint 6 millió aktív telepítéssel világszerte. "A MySQL-hez világszínvonalú támogatási szolgáltatást biztosítunk, így mérsékeljük a több szolgáltatóval történő munkavégzés bonyolultságát, egyúttal csökkentjük a vállalatok teljes tulajdonlási költségét is" - mondta David Patrick, a Novell alelnöke és a Linux nyílt forráskódú platformokért és szolgáltatásokért felelős vezérigazgatója.

A MySQL Network keretén belül az előfizetési díj attól függ, hogy a felhasználó hány szerveren szereté az adatbáziskezelőt futtatni és hány évre köti meg a szerződést. A cég többféle szolgáltatási és támogatási csomagot is az ügyfelek rendelkezésére bocsát majd. Az új árazás révén a felhasználók akár már évi 4995 dollárért kaphatnak 24 órás terméktámogatást, ezért korábban legalább 50 ezer dollárt kellett fizetniük. A legolcsóbb konstrukció ára évi 595 dollár.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.