Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 29. 09:31

A Sun lezárta a SeeBeyond akvizícióját

Scott McNealy
Scott McNealy
[HWSW] A Sun Microsystems lezárta a SeeBeyond 387 millió dolláros akvizícióját, a vételárat a vállalat készpénzben egyenlítette ki, miután a SeeBeyond részvényesei is jóváhagyták az ügyletet.

Az 1989-ben alapított, rendszerintegrációval foglalkozó SeeBeyond tavaly 163 millió dollár bevétel mellett némi nyereséget ért el, előtte azonban két évig csak veszteséget termelt. A SeeBeyond világszerte mintegy 2 ezer ügyféllel rendelkezik. A Sun bejelentése szerint a SeeBeyond Integrated Composite Application Network szoftverét a jövőben Java System Integration Suite néven fogja értékesíteni.

"Ez a felvásárlás tovább erősíti szoftverkínálatunkat, valamint világszerte új növekedési és együttműködési lehetőségeket nyit meg előttünk." -- mondta Scott McNealy, a Sun elnök-vezérigazgatója. "Közösen olyan szolgáltatásokat tudunk nyújtani, amiről más informatikai szállítók ma még csak álmodoznak: egy olyan ideális platformot az üzleti és rendszerintegrátorok számára, amelyekre építkezve később létrehozhatják a következő generációs alkalmazásokat."

"Az ügylet keretében egyesítjük a Java-technológia és a webszolgáltatások terén vezető Sunt a rendszerintegrációban élen járó SeeBeyonddal, így a piacon véleményünk szerint a legátfogóbb és leghatékonyabb alkalmazásfejlesztési platformcsomaggal tudunk megjelenni" -- mondta Jim Demetriades, a SeeBeyond alapítója és vezérigazgatója.

A Java System Integration Suite szoftverből 2006 elején jelenik meg a következő változat, de a Sun hamarosan közzéteszi a termékfejlesztéssel kapcsolatos részleteket és termékterveket. A vállalat ígérete szerint a Java System Integration Suite hamarosan a Java Enterprise System vállalati szoftverrendszer része lehet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról