Szerző: Ady Krisztián

2005. szeptember 9. 10:25

Széles látószögű objektívvel szerelt kompakt digitális fényképezőgép a Ricohtól

Kevesen tudják, hogy a Ricoh nem csak fénymásolókat, szkennereket, CD- és DVD-írókat gyárt, hanem digitális fényképezőgépek is találhatók a cég repertoárjában. A vállalat kompakt kameráira szerelt zoomoptikái pedig igazán megérdemlik a figyelmet.

[HWSW] Kevesen tudják, hogy a Ricoh nem csak fénymásolókat, szkennereket, CD- és DVD-írókat gyárt, hanem digitális fényképezőgépek is találhatók a cég repertoárjában. A vállalat kompakt kameráira szerelt zoomoptikái pedig igazán megérdemlik a figyelmet.

A Ricoh az egyik azon gyártók közül, melyek kompakt kameráikra a szokásosnál szélesebb látószögű optikákat szerelnek, a normál 35 mm-es objektívek helyett 28 mm-es zoomobjektívek kerülnek a cég fényképezőire. Ez szélesebb látószöget eredményez, melynek jótékony hatását számtalan esetben, többek között tájképek készítésekor is kiaknázhatja a fotós.

A Ricoh új digitális fényképezőgépe, a Caplio R3 is egy ilyen fényképezőgép, melynek 7,1x-es zoomobjektíve 28-200 mm-nek felel meg. A rekesz f/3,3 - f/4,8 között állítható. A Caplio R3-ban is helyet kapott már képstabilizáló áramkör, melyet főként a nagyobb zoom használata mellett lehet előnyösen alkalmazni. A Ricoh megoldása a szenzort mozgatja a kéz remegésével ellentétes irányba.

Az 1/2,5 hüvelykes CCD szenzor 5,1 megapixeles képeket készíthet akár ISO 800 érzékenység beállítása mellett. Az Secure Digital és MultiMedia Card memóriakártyákat fogadni képes készüléken 2,5 hüvelykes LCD-kijelző található. A szuper makró üzemmód 1 cm-es tárgytávolságot is engedélyez. A szeptemberben piacra kerülő kamera mozgóképek rögzítésére is alkalmas.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról