Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 25. 14:01

2007 nyarán mutatják be a Halo játék alapján forgatott mozifilmet

A Universal és a Twentieth Century Fox égisze alatt készülhet el a Microsoft népszerű konzolos akciójátékának, a Halónak a filmváltozata. A két filmstúdió összesen 5 millió dollárt fizet a Microsoftnak a jogokért, de Redmond a jegyeladási bevételekből is részesedik. A megállapodás több hónapig tartó találgatásnak vet véget, amely arról szólt, hogy melyik stúdió készíthet filmet az Xbox legnépszerűbb játéka alapján.

HIRDETÉS

[HWSW] A Universal és a Twentieth Century Fox égisze alatt készülhet el a Microsoft népszerű konzolos akciójátékának, a Halónak a filmváltozata. A két filmstúdió összesen 5 millió dollárt fizet a Microsoftnak a jogokért, de Redmond a jegyeladási bevételekből is részesedik. A megállapodás több hónapig tartó találgatásnak vet véget, amely arról szólt, hogy melyik stúdió készíthet filmet az Xbox legnépszerűbb játéka alapján.

A szerződés szerint a Universal felügyeli a film készítését és az amerikai terjesztést, a Twentieth Century Fox pedig a nemzetközi értékesítésért felelős. A Universal szóvivője szerint a forgatást úgy időzítik, hogy a Halo és Halo 2 játékok alapján készített akciófilm 2007 nyarán már a mozikba kerülhessen. A sztoriról vagy a szereplőkről egyelőre nem szivárogtak ki hírek. A Microsoft képviselője nem kommentálta azt a pletykát, amely szerint a vállalat a film megjelenésére időzítené a Halo-sorozat harmadik részének premierjét.

Egyelőre kérdéses, vajon milyen történetet lehet Master Chief szuperkatona idegenek ellen vívott harca köré kanyarintani, s vajon kik lesznek a film szerepeit elvállaló színészek. A játékokból készült filmadaptációk nem mindig váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, gondoljunk csak a Final Fantasy videojáték filmváltozatára. Ugyanakkor voltak sikeres próbálkozások is, mint a Resident Evil és a Lara Croft: Tomb Raider című adaptációk.

Az NPD Group piackutató vállalat felmérése szerint 2004-ben a kizárólag Xboxon futó Halo 2 a második helyen végzett a konzoljátékok ranglistáján, a Bungie által fejlesztett játékból tavaly 4,2 millió darab fogyott. Érdekesség, hogy a Halo első része is felkerült a legsikeresebb játékok listájára, 2004-ben 1,1 millió fogyott belőle, ami a kilencedik helyre volt elég.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 20:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.