:

Szerző: Ady Krisztián

2005. augusztus 24. 15:29

T-Online: havi 150 gigabájtig korlátlan

A T-Online Magyarország, Juhász Károly, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője valamint a NETÉRT, az Internet Fejlesztési Alapítvány és a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete az elmúlt napokban egyeztetéseket folytattak a T-Online 50 előfizetőjének felmondása ügyében. Az egyeztetések során Juhász Károly megerősítette, hogy a T-Online eljárása megfelelt a jogszabályoknak és az általános szerződési feltételeknek, de etikai és fogyasztói aggályokat vetett fel.

[HWSW] A T-Online Magyarország, Juhász Károly, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője valamint a NETÉRT, az Internet Fejlesztési Alapítvány és a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete az elmúlt napokban egyeztetéseket folytattak a T-Online 50 előfizetőjének felmondása ügyében. Az egyeztetések során Juhász Károly megerősítette, hogy a T-Online eljárása megfelelt a jogszabályoknak és az általános szerződési feltételeknek, de etikai és fogyasztói aggályokat vetett fel.

Mennyi az annyi?

A T-Online intézkedése nyomán felmerült felhasználói panaszok jövőbeli elkerülése érdekében a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselőjének kérésére a T-Online vállalta, hogy Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) módosításával egyértelművé teszi azt az eljárást, amely megelőzi a hasonló döntéseket. Noha a vállalat nem vezet be adatforgalmi korlátot per se, az ÁSZF ezentúl tartalmazni fogja az "extrém" felhasználói szokás fogalmát és annak következményeit. A T-Online az ÁSZF-módosítást minden előfizetője számára kommunikálni fogja.

Megegyezés született arról is, hogy a T-Online a havi 150 gigabájtos forgalmi mennyiséget tekinti extrém felhasználói szokásnak a hűségnyilatkozattal nem rendelkező felhasználók esetében. Ezt a mennyiséget a felhasználói szokások figyelembe vételével a T-Online évente felülvizsgálja, ám a felülvizsgálat eredményeképpen megállapított érték nem lehet az előző évinél kevesebb. Fontos azt is megjegyezni, hogy a T-Online tájékoztatása szerint az érintett csomag ügyfeleinek több mint 99 százaléka havi 150 gigabájtnál kevesebbet tölt le.

Egy évig használhatják régi e-mailcímüket

A jövőben azokat a hűségnyilatkozattal már nem rendelkező felhasználókat, akik rendszeresen átlépik az ÁSZF-ben meghatározott extrém adatforgalom mennyiségét, a T-Online értesíteni fogja. Aki a szolgáltató figyelmeztetései hatására sem hagy fel az extrém letöltéssel, azoknak a T-Online másik díjcsomagokat, esetleg másik szolgáltatót ajánl majd.

A T-Online leszögezte, hogy a felmondással érintett előfizetői kör számára az ADSL-szolgáltatást a felmondási idő alatt változatlan feltételekkel biztosítja, később pedig zökkenőmentesen, szünetmentes váltással lehetővé teszi számukra tetszőleges szolgáltató által biztosított ADSL-kapcsolat igénybe vételét. A NETÉRT javaslatára a nemrégiben elbocsátott 50 előfizető egy évig díjmentesen átirányíthatja régi T-Online-os e-mail cimét egy általa megadott címre.

Véleménye van?

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.