Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 24. 13:00:39

Ingyen elérhető a legújabb SuSE Linux disztribúció

A Novell bejelentette legújabb, openSuSE projektjének elindítását,, amelynek célja a Linux szélesebb körű elterjesztése: az opensuse.org weboldalon minden bárki ingyen hozzáférhet a SuSE Linuxhoz.

[HWSW] A Novell bejelentette legújabb, openSuSE projektjének elindítását,, amelynek célja a Linux szélesebb körű elterjesztése: az opensuse.org weboldalon minden bárki ingyen hozzáférhet a SuSE Linuxhoz.

A projekt révén a nyílt forráskód közösség tagjai letölthetik a a SuSE Linux disztribúciók kiadásra kerülő változatait, tesztelhetik azokat, illetve maguk is hozzájárulhatnak a fejlesztéshez. A közösség bevonása augusztus elején indult, a SuSE Linux 10.0 első béta verziójának megjelenésével. A projekt eredményeként a fejlesztők a világ minden táján hozzátehetik tudásukat a jövőbeli verziókhoz.

"Az openSuSE projekt megvalósításával több célunk is van: egyrészt hogy minden felhasználónak megkönnyítsük a hozzáférést a SUSE Linuxhoz, másrészt egy olyan közös fórumot, egy olyan helyet biztosítsunk a fejlesztők számára, ahol a Linux továbbfejlesztését művészi szintre emelhetik" -- mondta David Patrick, a Novell alelnöke és a Linux nyílt forráskódú platformokért és szolgáltatásokért felelős vezérigazgatója. "Ez a projekt egy olyan hátteret biztosít, ahol szívesen fogadjuk, támogatjuk, és megvalósítjuk az új ötleteket."

A SuSE Linux 10.0 első bétaverziójának megjelenése óta az openSUSE projekt hozzáférést biztosít a SUSE Linux fejlesztői változataihoz is. A bétaverzió a legkorszerűbb funkciókat kínálja, többek között új munkaállomás környezeteket és a munkaállomások teljesítménynövelésére szolgáló alkalmazásokat, a Novell AppArmor alkalmazáson alapuló Linux alkalmazásbiztonságot, továbbfejlesztett keresést, a legfrissebb Xen virtuális technológiát, továbbfejlesztett Mono és Eclipse fejlesztői csomagokat és kibővített multimédiás képességeket. Az őszi megjelenést követően a SUSE Linux 10.0 kiadásra kerülő változata ingyenesen lesz letölthető az openSUSE.org honlapról.

A Novell meglévő ügyfeleinek, és a kezdő felhasználóknak továbbra is biztosítja kiskereskedelmi egységekben és online boltokban is a SUSE Linux 10.0 termékcsomagot, amely telepíthető médiát, extra kiegészítő szoftvereket és plug-in-eket, átfogó dokumentációt és telepítési tanácsadást is tartalmaz.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 07:32

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.