Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 23. 09:55

Megjelent a BEA Weblogic Server 9.0

A BEA Systems elérhetővé tette BEA WebLogic Server 9.0 termékét -- adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora. A BEA WebLogic Server 9.0 a hatékonyság érdekében, a fejlesztések támogatására nagyteljesítményű, vállalati szintű kernelt tartalmaz, amely támogatja az összetett programozási modelleket, megadva ezzel a lehetőséget, hogy a fejlesztők szabadon kiválasszák az igényeiknek leginkább megfelelő alkalmazási keretet.

[HWSW] A BEA Systems elérhetővé tette BEA WebLogic Server 9.0 termékét -- adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora. A BEA WebLogic Server 9.0 a hatékonyság érdekében, a fejlesztések támogatására nagyteljesítményű, vállalati szintű kernelt tartalmaz, amely támogatja az összetett programozási modelleket, megadva ezzel a lehetőséget, hogy a fejlesztők szabadon kiválasszák az igényeiknek leginkább megfelelő alkalmazási keretet.

A BEA WebLogic Server új verziójának kialakításakor elsődleges szempont volt a megbízhatóság. Ennek érdekében olyan funkciók jelentek meg, mint a különböző alkalmazások párhuzamos (side-by-side) installálhatósága. Segítségével a webes alkalmazások frissített változatainak újbóli üzembehelyezése elvégezhető az éppen futó szerveren anélkül, hogy az bármilyen rendszerleálláshoz vezetne. A megbízhatóságot szolgálja a gyors hibajavítási (hot patch) tulajdonság is, valamint a feladatátvétel a kiterjedt hálózatot érintő, több fürtre vonatkozó rendszerhiba esetén.

A BEA WebLogic Server 9.0 máris kitűnő eredményt ért el több, független felmérésben. A PushToTest független tesztelésének eredménye alapján a BEA WebLogic Server a kereskedelmi és nyílt forráskódú Java alkalmazásszervereket is megelőzte a nagyteljesítményű tesztesetek vizsgálatánál. A megállapítások egybecsengenek az iparág-standard SPEC teljesítménymutatóval, ami alapján a WebLogic Server 9.0 a leghatékonyabb a rendszer-erőforrások felhasználásában.

A BEA Systems egyúttal azt is bejelentette, hogy 200 millió dollárért megvásárolja a Plumtree Software vállalatot. A BEA részvényenként 5,50 dollárt fizet Plumtree-ért, amely mintegy 400 alkalmazottat foglalkoztat. Az 1996-ban alapított Plumtree a felvásárlás lezárása után a BEA új, önálló részlegeként működik tovább.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról