:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 11. 08:53

A filmstúdiók kihátrálnak a HD-DVD formátum mögül?

A vártnál sokkal kisebbet durranhat a következő generációs HD-DVD formátumú filmek idén őszre tervezett bemutatása, A kiadók többsége ugyanis csak a korábban tervezettnél kevesebb anyagot ad ki. A rivális Blu-Ray formátummal való harcban döntő lehet, hogy a filmstúdiók melyiket támogatják inkább, azonban most úgy tűnik, a legnagyobbak mintha kihátrálnának a HD-DVD mögül.

[HWSW] A vártnál sokkal kisebbet durranhat a következő generációs HD-DVD formátumú filmek idén őszre tervezett bemutatása, A kiadók többsége ugyanis csak a korábban tervezettnél kevesebb anyagot ad ki. A rivális Blu-Ray formátummal való harcban döntő lehet, hogy a filmstúdiók melyiket támogatják inkább, azonban most úgy tűnik, a legnagyobbak mintha kihátrálnának a HD-DVD mögül.

A Paramount Pictures korábban azt ígérte, az ünnepi szezonban legalább 20 filmet ad ki HD-DVD formátumban, a vállalathoz közeli források szerint azonban egyet sem fog, legalábbis idén nem. Az NBC Universal korábban az állította, 16 alkotást jelentet meg HD-DVD-n, a legúbabb tervekben viszont már csak egy tucat film szerepel. A formátum legnagyobb támogatója, a Warner Home Video csupán annyit közölt, egyelőre még nem döntöttek a filmek megjelentetéséről. A Sony, a Walt Disney és a 20th Century Fox már korábban elkötelezték magukat a Blu-Ray mellett.

A HD-DVD formátumot támogató készülékgyártókat érzékenyen érintheti a filmstúdiók késlekedése. a vállalatok ugyanis arra számítottak, hogy az idei ünnepi szezonban elegendő mennyiségű film lesz majd piacon, így a lejátszók is kelendőek lesznek. Most azonban úgy tűnik, a Toshiba lesz az egyetlen cég, amely HD-DVD lejátszót dob piacra az ünnepi szezonban az Egyesólt Államokban. Az egyik legnagyobb elektronikai áruházlánc, a Circuit City szóvivője elmondta, kínálatukban megtalálható lesz a Toshiba lejátszója, azonban eleinte nem várnak nagy érdeklődést, tekintettel a kevés filmre és a készülék 1000 dolláros árára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.