:

Szerző: Ady Krisztián

2005. augusztus 4. 09:11

Hordozható merevlemezes videolejátszót dob piacra a Creative

A korábbi pletykákat igazolva a Creative tegnap bemutatta Zen termékcsaládja legújabb tagját, mely a zenék, illetve jobb esetben képek lejátszása mellett már a mozgóképekkel, digitális videoállományokkal is elboldogul. A nagyméretű kijelzővel ellátott Zen Vision nem az első ilyen termék a Creative kínálatában, bár a windowsos Zen Portable Media Centerrel ellentétben ez a készülék a Creative saját szoftverét futtatja.

[HWSW] A korábbi pletykákat igazolva a Creative tegnap bemutatta Zen termékcsaládja legújabb tagját, mely a zenék, illetve jobb esetben képek lejátszása mellett már a mozgóképekkel, digitális videoállományokkal is elboldogul. A nagyméretű kijelzővel ellátott Zen Vision nem az első ilyen termék a Creative kínálatában, bár a windowsos Zen Portable Media Centerrel ellentétben ez a készülék a Creative saját szoftverét futtatja.

A 124 x 74 x 20 mm-es és 239 grammos Zen Vision meglepően könnyű annak ellenére, hogy a 3,7 hüvelykes, 262 ezer szín megjelenítésére képes, 640 x 480 pixeles kijelző kiszolgálásához valószínűleg nagyméretű akkumulátorra van szükség. A fehér és fekete színekben megjelenő lejátszó számos állományformátumot támogat, az MP3, Windows Media Audio és DRM védelemmel ellátott WMA zenefájlok mellett AVI, MPEG-1, MPEG-2, MPEG4 Simple Profile, MJPEG, Windows Media Video 9, DivX 4-5(-6) és XviD formátumú videókkal is megbírkózik. A mozgógépek mellett JPEG képeket is nézegethetünk a készülék kijelzőjén.

A PlaysForSure kompatibilitással rendelkező lejátszó beépített 30 gigabájtos merevlemezére több órányi videó és zene tölthető le a számítógépről a nagysebességű USB2.0 porton keresztül. Az integrált CompactFlash Type II memóriakártya-olvasón keresztül közvetlenül is áttölthetjük zenéinket vagy digitális fényképeinket a készülékre. A kompozit videokimenet PAL és NTSC formátumot egyaránt támogat.

A Zen Vision 4,5 órás videolejátszásra képes egy feltöltéssel. A készülék elsőként az Egyesült Államokban kerül piacra 399 dolláros, körülbelül 80 ezer forintos áron.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.