:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 6. 12:38

Kiskereskedelmi szoftvereket gyártó céget vett az Oracle

Az Oracle kedden bejelentette a magánkézben levő ProfitLogic vállalat felvásárlását. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. Az Oracle által nyilvánosságra hozott tervek szerint a ProfitLogic akvizíciója július végére zárul le.

[HWSW] Az Oracle kedden bejelentette a magánkézben levő ProfitLogic vállalat felvásárlását. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. Az Oracle által nyilvánosságra hozott tervek szerint a ProfitLogic akvizíciója július végére zárul le.

A ProfitLogic olyan szoftvereket készít kiskereskedők számára, amely segítségével azok a korábbi vásárlási szokások alapján előrejelzik a termékek iránt várható keresletet, illetve segítséget nyújtanak az ár kialakításában. A ProfitLogic ügyfelei között olyan jelentős kereskedők találhatók, mint a Bloomingdale's, a Nordstrom, a GAP vagy a Toys R Us.

Az idei év során ez az Oracle negyedik akvizíciója. A vállalat márciusban közölte, hogy mintegy 670 millió dollárért megvásárolja a Retek szoftvergyártót, amely szintén kifejezetten kiskereskedelmi szoftvermegoldások szállítására szakosodott és olyan ügyfeleket tudhat magáénak, mint a Best Buy vagy a GAP.

Elemzők szerint nem meglepő az Oracle lépése, az ugyanis segít a vállalat számára iparágspecifikus szoftverkínálat kialakításában. Az Oracle szerint a kiskereskedelmi szekor még óriási lehetőségeket hordoz a szoftvergyártók számára. A ProfitLogichoz hasonló kisebb cégek felvásárlása ráadásul azért kedvező, mert a vételár viszonylag alacsony és az integráció is zökkenőmentesen lebonyolítható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.