Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Új GeForce chipek várhatók

Bodnár Ádám, 2005. július 07. 13:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új grafikus processzorok várhatók az NVIDIA műhelyéből, a nemrégiben kiszivárgott ForeceWare 80.40 meghajtóprogram ugyanis eddig ismeretlen kódnevű videochipeket is támogat. A driverből kinyert információk szerint küszöbön áll vagy állhat a G72, G70GL, illetve NV48 lapkák megjelenése.

[HWSW] Új grafikus processzorok várhatók az NVIDIA műhelyéből, a nemrégiben kiszivárgott ForeceWare 80.40 meghajtóprogram ugyanis eddig ismeretlen kódnevű videochipeket is támogat. A driverből kinyert információk szerint küszöbön áll vagy állhat a G72, G70GL, illetve NV48 lapkák megjelenése.

Egyelőre semmiféle információ nem áll rendelkezésre ezekről a termékekről, csupán sejthető hogy a G72 a nemrég megjelent G70 (GeForce 7800 GTX) olcsóbb változata lesz, a G70GL pedig ugyanennek a chipnek a professzionális felhasználásra szánt, Quadro márkanév alatt forgalmazott változata. Az NV48 minden bizonnyal a GeForce 6 valamiféle leszármazottja, a korábbi pletykák szerint az NV45 finomhangolt, magasabb órajelű változatáról van szó. Érdekesség, hogy ennek a chipnek a fejlesztését tavaly elméletileg törölte az NVIDIA.

Szintén feltűnik a meghajtóprogramban a GeForce 6600 LE, amely szinte bizonyosan egy olcsó középkategóriás chip, valamint az nForce C51 IGP, amely elméletileg egy integrált videovezérlőt tartalmazó alaplapi chipkészlet lesz.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.