Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 4. 16:01

Megnyílt az SAP budapesti kutatás-fejlesztési központja

Henning Kagermann
Henning Kagermann
[HWSW] Az SAP AG pénteken hivatalosan megnyitotta Budapesten tizedik kutatás-fejlesztési központját. A Graphisoft Parkban működő SAP Labs Hungary a mySAP Supply Chain Management (mySAP SCM) alkalmazásokhoz fejleszt majd új elemeket és funkciókat, valamint globalizációs és nyelvi tanácsadási szolgáltatásokat nyújt az SAP ügyfelei részére. A szakmai munkát Albrecht Diener, az SAP AG alelnöke és Supply Chain Development szervezetének vezetője fogja irányítani. A központ ügyvezető igazgatója Laure Le Bars lesz.

A tervezettnél nagyobb létszám

A magyarországi SAP Labs lesz a negyedik európai kutatás-fejlesztési központja a cégnek. A budapesti SAP Labs eredetileg 50 helyi szoftverfejlesztőt kívánt felvenni az év közepéig, és létszáma 2006 végére érte volna el a 300 főt, végül a vállalat lényegesen több embert szerződtetett a tervezettnél, így a központ 2005 júliusában 100 szoftverfejlesztővel kezdi meg működését.

"Az SAP Labs központok létrehozásának egyik fő célja az adott földrajzi térségben elérhető helyi szakértelem és tudás hasznosítása" -- nyilatkozta Henning Kagermann, az SAP elnök-vezérigazgatója. "Az adott térség erősségeitől függően minden SAP Labs eltérő orientációval és termékfejlesztési feladatokkal rendelkezik. A legújabb, magyarországi SAP Labs létrehozásával még tovább kívánjuk színesíteni képességeinket és szeretnénk helyi szakembereket bevonni az SAP-nál zajló innovatív kutatásokba."

Feladatok

Az SAP Labs Hungary a tervek szerint fontos szerepet fog játszani a mySAP SCM ellátásilánc-kezelő alkalmazások fejlesztése, és ezen keresztül az SAP ügyfelei, üzleti partnerei és azok ügyfelei által kiépítendő, jövőbeni adaptív üzleti hálózatok támogatása terén. Globalizációs szolgáltatásai keretében az SAP Labs Hungary teljes körű támogatást nyújt a globális üzleti megoldások kialakításához. Segíti a több nyelvet és időzónát lefedő megoldások, a kódolási rendszerek (pl. Unicode), a globális rendszerarchitektúrák és az országspecifikus verziók bevezetését, valamint az SAP alkalmazásainak és ágazati megoldásainak fordítását.

Az SAP Labs keretein belül működő "Globalization Services" támogatja az ügyfeleket a globális üzleti működés következetes koncepciójának kidolgozásában, a globális stratégiák technikai megvalósíthatóságának értékelésében, valamint a globalizációs elképzelések és az üzleti célkitűzések összehangolásában. A Globalization Services helyi csapata Kelet-Európa feltörekvő piacaira fog koncentrálni, és azon belül is kiemelt figyelmet fordít Oroszországra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról