Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 29. 11:49

Az integrációs piacon erősít a Sun

A Sun Microsystems 387 millió dollár készpénzért megvásárolta a rendszerintegrációval foglalkozó SeeBeyond vállalatot. A Sun 29.6 százalékkal ígért rá a részvények piaci árára. Az ügylet várhatóan az ősszel zárul le, amennyiben a hatóságok és a SeeBeyond részvényesei is jóváhagyják.

[HWSW] A Sun Microsystems 387 millió dollár készpénzért megvásárolta a rendszerintegrációval foglalkozó SeeBeyond vállalatot. A Sun 29.6 százalékkal ígért rá a részvények piaci árára. Az ügylet várhatóan az ősszel zárul le, amennyiben a hatóságok és a SeeBeyond részvényesei is jóváhagyják.

"Nyilvánvaló választás" -- mondta Scott McNealy, a Sun elnök-vezérigazgatója. "Az üzleti integráció évi 5 milliárdos piac, ahol nekünk is jelen kell lennünk." A SeeBeyond Java-alapú integrációs megoldásai a Java Enterprise System szoftverrendszer részeként élnek tovább. A SeeBeyond, valamint a hamarosan nyílt forrásúvá váló Java Enterprise Service Bus segítségével a Sun olyan versenytársakkal kívánja felvenni a harcot az integrációs piacon, mint a BEA Systems, az IBM és a Microsoft.

Az 1989-ben alapított SeeBeyond tavaly 163 millió dollár bevétel mellett némi nyereséget ért el, előtte azonban két évig csak veszteséget termelt. A SeeBeyond világszerte mintegy 2 ezer ügyféllel rendelkezik. A felvásárlásról szóló bejelentés alig két héttel követi a StorageTek 4,1 milliárdos akvicícióját. Scott McNealy, a Sun elnök-vezérigazgatója közölte, hogy vállalata a közeljövőben további kisebb akvizíciókat tervez. "Megvan a kapacitásunk a stratégiai felvásárlásokhoz" -- mondta McNealy.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról