:

Szerző: Ady Krisztián

2005. június 28. 12:18

Megjelent az iTunes 4.9-es változtata, mely már a buherarádiókat is támogatja

Az Apple elérhetővé tette iTunes zenebolt és jukebox szoftverének legújabb, 4.9-es verzióját, mely a vállalat korábbi ígéretének megfelelően már a podcasting internetes rádióadásokat is támogatja. A 4.9-es változat egyelőre csak angol nyelven tölthető le. A Mac OS X és Windows operációs rendszerek alá feltelepíthető szoftver RSS 2.0 támogatással is bővült, hiszen ezek a buherarádiók jellemzően RSS-feedek formájában érhetők el.

[HWSW] Az Apple elérhetővé tette iTunes zenebolt és jukebox szoftverének legújabb, 4.9-es verzióját, mely a vállalat korábbi ígéretének megfelelően már a podcasting internetes "rádió"adásokat is támogatja. A 4.9-es változat egyelőre csak angol nyelven tölthető le. A Mac OS X és Windows operációs rendszerek alá feltelepíthető szoftver RSS 2.0 támogatással is bővült, hiszen ezek a buherarádiók jellemzően RSS-feedek formájában érhetők el.

Podcasting?

A podcasting elnevezés az Apple hordozható zenelejátszója, az iPod nevének és a broadcasting (műsorsugárzás) kifejezés összetételéből származik. A letölthető mp3 fájlok és a streaming technológián alapuló webrádiók már évek óta használatosak, az újdonságot a bárki által egyszerűen előállítható hangformátum, az adásokra RSS technológiával lehetséges "előfizetés" és a hordozható MP3-lejátszóra történő automatikus mentés összekapcsolása jelenti.

Bár a műsorokat természetesen meg lehet hallgatni a számítógépen keresztül is, egyre többen választják a hordozható lejátszóra történő letöltést is. A kissé megtévesztő név ellenére a podcasting adások nem csak a névadó iPodon, hanem bármilyen MP3-lejátszón hallgathatók.

A Podcasting: buherarádió, vagy új kommunikációs modell? című cikkünkből többet is megtudhat erről az új őrületről.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.